Kom og smag på rådhuset

Servicemeddelelse til Blovstrød-borgerne: Borgmester og udvalgsformand: "Vi opfordrer alle interesserede til at komme og smage på maden fra det fælleskommunale køkken, 'MAD til hver DAG'

Den seneste brugerundersøgelse af maden fra 'MAD til hver DAG' viser høj tilfredshed med madens smag - særligt den varme mad er topscorer.

Den seneste brugerundersøgelse af maden fra 'MAD til hver DAG' viser høj tilfredshed med madens smag - særligt den varme mad er topscorer.

PRØVESMAGNING  Mediebevågenheden på maden fra det fælleskommunale køkken, 'MAD til hver DAG', som tilbereder maden til plejecentrene i Allerød, får nu borgmester Jørgen Johansen og formand for Sundheds- og Velfærdsudvalget Olav B. Christensen til at byde alle interesserede på smagsprøver.

”Når den mad, vi serverer til vores ældre borgere gentagne gange dukker op i medierne, er det ofte med et noget misvisende og uappetitligt billede af maden”, siger Jørgen Johansen og fortsætter:

”Jeg hilser til enhver tid en debat velkommen – også når det gælder noget så vigtigt som mad til vores ældre medborgere. Men hvis vi skal have en ordentlig debat om maden, skal det være ud fra et nuanceret udgangspunkt. Derfor byder vi alle interesserede på smagsprøver, så de selv kan vurdere, hvad de synes om maden - så kan vi tage debatten bagefter.”

Den seneste brugerundersøgelse af maden fra 'MAD til hver DAG' viser høj tilfredshed med madens smag. Særligt den varme mad er topscorer, hvor 83 procent af plejehjemsbeboere og hjemmeboende synes godt eller meget godt om maden. Desserterne scorer hele 88 procent hos ældre på plejehjem og 98 procent hos de hjemmeboende ældre.

Olav B. Christensen siger: ”Vi synes grundlæggende, at det er vigtigt at spørge de ældre – dem, der modtager maden – hvad de synes om den. Derfor foretager vi hvert andet år en brugertilfredshedsundersøgelse, så vi hele tiden har mulighed for at få et indtryk af tilfredsheden med maden.”

Olav B. Christensen fortsætter: ”Derudover er kommunens Ældreråd med i et smagspanel, som smager på maden tre gange om året. På den måde sikrer vi et løbende kvalitetstjek af maden, som har så afgørende betydning for mange ældre borgere. Vi opfordrer derfor alle interesserede til at komme og smage på maden. Det er jo samtidig en oplagt mulighed for at give sin mening til kende.”

Arrangementet afholdes nu på tirsdag, den 10. januar i Borgerportalen på Allerød Rådhus mellem klokken 17:00 og 19:00.