'Luther' - Reformationsfejring 2017

Service til Blovstrød-borgerne: Som indledning på fejringen af reformationens 500 år vises filmen 'Luther' i Allerød Bio på søndag

Martin Luther  1483-1546

Martin Luther  1483-1546

Reformationsfejring 2017
Sognepræst Kristine K. Ravn gør opmærksom på, at som indledning på fejringen af reformationens 500 år vises filmen Luther i Allerød Bio på søndag kl. 13:30. Visningen af filmen er bestilt af kirkerne i Allerød-området og er åben for alle. Billetter koster 40 kr. og købes i Allerød Bio.

Filmen er en tysk-amerikansk film fra 2003, instrueret af Eric Till og baseret på Martin Luthers liv. Martin bliver i filmen spillet af Joseph Fiennes, og andre medvirkende er Alfred Molina, Bruno Ganz og Peter Ustinov. 

Filmen handler om Martin Luther, som er en munk, der er underlagt paven i Rom, som alle andre munke i 1500-tallet. Livet som munk er hårdt for Luther, da han har svært ved at acceptere, at folket og kirken ser Gud som en, man skal frygte, i stedet for en, man skal elske. Han kommer til Rom og får øjnene op for, hvordan den katolske kirke fungerer, og hvordan den udnytter folks tro ved at tage penge for syndsforladelse. 

Han er ikke enig i, at Biblen kun skal være på latin; han mener, at alle har ret til at læse Guds ord, og går imod Rom ved at skrive sine meninger og senere udgive selve biblen på tysk, så alle kan læse det. Dermed starter han den kristne reformation.