Kommunen vil fremover selv inddrive restancer hos borgerne

Borgmesteren: "Dybest set er der jo ingen, der ønsker at skylde penge, men det kan bliver så uoverskueligt, at man giver op"

Et enigt byråd har givet borgmester Jørgen Johansen bemyndigelse til at kontakte skatteministeren vedr. inddrivelse ar restancer. Arkivfoto: AOB

Et enigt byråd har givet borgmester Jørgen Johansen bemyndigelse til at kontakte skatteministeren vedr. inddrivelse ar restancer. Arkivfoto: AOB

RESTANCER  Står det til Allerød, skal kommunen fremover selv have lov til at stå for alle former for inddrivelse af diverse restancer hos kommunens borgere. Et enigt byråd gav derfor torsdag aften borgmester Jørgen Johansen bemyndigelse til at kontakte skatteministeren og bede om lov til det. Det skriver sn.dk og uddyber sagen:

Ønsket udspringer af et netop vedtaget lovforslag, som giver kommunerne mulighed for selv at inddrive restancer på ejendomsskatter. Men Allerød Kommune vil altså gerne gå videre end det.

Jørgen Johansen siger: "Vi ønsker udover det at tage alle de ting hjem, som vi som kommune kan inddrive. Det vil sige alle gældsposter, der måtte være, og det skal jeg nu spørge ministeren om. Vi håber, at vi får lov til at prøve det af, så vi kan bevise, at vi kan gøre det bedre end Skat." 

Borgmesteren siger videre: Vi mener jo grundlæggende, at vi er tættere på borgerne og i højere grad kan gå i dialog med dem om de udeståender, de måtte have. Og vi er måske også mere klar til at lave fleksible løsninger, der passer de enkelte borgere i forhold til de udfordringer, de måtte have. Dybest set er der jo ingen, der ønsker at skylde penge, men det kan bliver så uoverskueligt, at man giver op."