Orienteringsløbet i Tokkekøb Hegn er kommet godt fra start

Allerød OrienteringsKlubs populære familie- og motionsorienteringsløb har stor succes og med stor deltagelse

Der har været over 120 startende fra Korthuset i Blovstrød ved de to første søndags-arrangementer i Tokkekøb Hegn. Foto: Gert Nielsen/Allerød OK

Der har været over 120 startende fra Korthuset i Blovstrød ved de to første søndags-arrangementer i Tokkekøb Hegn. Foto: Gert Nielsen/Allerød OK

ORIENTERINGSLØB  Allerød Orienteringsklubs populære familie- og motionsorienteringsløb er kommet godt fra start her i det nye år. Løbet har udgangspunkt fra Korthuset, som ligger her i Blovstrød ved Sandholmgårdsvej.

Der har været over 120 startende ved de to første søndagsarrangementer i Tokkekøb Hegn, hvor nogle af klubbens unge løbere har planlagt ruterne i skoven. Søndag den 8. januar var det 17-årige Emil Olander Lorenz, der var banelægger, og i går, søndag den 15. januar planlagde Jens Hasholt på 13 år sammen med far Steen ruterne.

Allerød Orienteringsklub forsøger tidligt at involvere de unge i klubarbejdet, da det dels er motiverende for de unge, dels er med til at fastholde ungdomsløberne i sporten på lang sigt.

Søndag den 15. januar dukkede landstræneren for det succesrige danske landshold i orienteringsløb Torbjørn Gasbjerg op med sin familie og deltog i familieorienteringsløbet og den efterfølgende frokost i Korthuset. Torbjørn Gasbjerg, der er tilknyttet Elitecenteret i Aarhus, var på familiebesøg på Sjælland i weekenden og benyttede chancen til at besøge Allerød OrienteringsKlub og opleve de populære familie- og motionsorienteringsløb.

Flere og flere orienteringsklubber landet over har lært af Allerød OrienteringsKlub og arrangerer nu lettilgængelige familievenlige weekendorienteringsløb med ruter langs stier og veje og fællesspisning efter turen i skoven.

Søndag den 22. januar fortsætter succesen lokalt med 13-årige Valdemar Marager og far Anders som banelæggere i Tokkekøb Hegn med start fra Korthuset ved Sandholmgårdsvej 43 fra kl. 10:00 til 11:00, og alle er velkomne.