To Blovstrød-borgere udstiller i 'Farvegladerne'

Malerier, smykker og skulpturer udstilles den 21.-29. januar på Kirkehavegaard

UDSTILLING  Farvegladerne udstiller fra den 21. til den 29. januar. Her kan man se malerier af Gerd Jessen, Govert Lund og Birte W. Beck, samt smykker og skulpturer af Liselotte Stummann og Pernille Hølledig. To af udstillerne er Blovstrødborgere - det er Birte W. Beck og Pernille Hølledig.

Fra pressemeddelelsen lyder det:
Der er fernisering lørdag den 21. januar kl. 13:00. Udstillingen åbnes af forfatter Christian Nyholm, og Grete Hermansen leverer musikalsk underholdning.

Om sit maleri fortæller Gerd Jessen: ”Min interesse for at male startede for 6 år siden, hvor jeg begyndte at arbejde med akvarel. Siden er jeg gået over til at male med akryl, og i dag maler jeg udelukkende oliemalerier. Mine motiver har tidligere overvejende været naturalistiske, men langsomt har jeg fået interesse for at genskabe bygninger og konstruktioner i en strikt arkitektonisk gengivelse. I dag maler jeg udelukkende med brækkede farver eller valører. Jeg føler farveharmoni, når alle farver har samme mæthedsgrad, samme renhed eller valør.”

Govert Lund siger: ”Jeg er uddannet på Kunsthåndværkerskolen, som det hed dengang, som grafiker (illustrator) og kendt for mange illustrationer og designs. Er nu maler og disse billeder som udstilles er inspireret af maleristudier af Lynge grusgravs natur, så disse billeder er mere en fantasi over mine daglige oplevelser i naturen.”

Birte W. Beck udtaler: ”Jeg er uddannet arkitekt, og har på kunstakademiet fået undervisning i akvarelmaling. I 1990 var jeg på Langelands kunsthøjskole i 14 dage og har siden deltaget i akvarelkurser hver vinter, i 2011 skiftede jeg til akrylmaling og har fået undervisning af Berit Christiansen. Det er inspirerende for mig at gå på et hold og følge med i hvad andre laver.”

Om sine smykker siger Liselotte Stummann: ”Jeg arbejder med sterlingsølv, hvor jeg anvender smedeteknik, slaglodning samt prægning af sølvet ved hjælp af forskellige tekniker.
Guld og halvædelstene indgår ofte i smykkerne. De fleste smykker er unikke og designet er enkelt og tidløst. Foruden flere udstillinger på Kirkehavegård i Allerød, Herlev bibliotek og Langes Magasin i Frederikssund.”

Endelig siger Pernille Hølledig om sin kunst: ”Mine armbånd er håndlavet af antikke mønter, knapper, perler og andre 'skatte' trukket på en guld- eller sølvomviklet elastiksnor. Mine skulpturer er lavet af fliser og porcelæn. Genbrugstanken inspirerer mig meget; jeg genanvender gerne gode materialer og bruger dem på en ny og anderledes måde.” 

Blovstrød-borgeren Pernille Hølledig: ”Mine skulpturer er lavet af fliser og porcelæn."

Blovstrød-borgeren Pernille Hølledig: ”Mine skulpturer er lavet af fliser og porcelæn."