Foredrag i Blovstrød Sognegård om 'Kunst i kirken'

Kunsthistoriker og kunstner Tine Kragh vil den 20. september holde foredrag om 'Kunst i kirken' i Blovstrød Sognegård

Foredrag ved kunsthistoriker Tine Kragh om 'Kunst i kirken'.   Tine Kragh er selv kunstner og har udstillet i mange gallerier i Danmark, Frankrig og Italien, bl.a. i Vatikanet.

Foredrag ved kunsthistoriker Tine Kragh om 'Kunst i kirken'. Tine Kragh er selv kunstner og har udstillet i mange gallerier i Danmark, Frankrig og Italien, bl.a. i Vatikanet.

Tirsdag, den 20. september kl. 19:30 vil kunsthistoriker og kunstner Tine Kragh holde et foredrag om 'Kunst i kirken' i Blovstrød Sognegård.

”Alt for få ved hvilke kunstskatte, der findes i de danske kirker og kan derfor ikke påskønne den smukke og righoldige kunst, vi har i dem," siger kunsthistoriker Tine Kragh og fortsætter: "Jeg mener, at kunst i kirkerne på alle måder fortjener et større fokus end den får - både den ældre kunst men også den moderne. Som kunsthistoriker har jeg specialiseret mig netop i kunst i kirken."

Dette foredrag vil bestå af en introduktion til kunst i kirken generelt- hvor vi vil se på både altertavler, andagtstavler og totaludsmykninger. Derefter vil opleve masser af forskellig og spændende kunst fra hele Danmark - med gode billeder, så som: Peter Brandes. Vejlø Kirke, Svend Wiig Hansen. Kastrup Kirke, Per Kirkeby. Frejlev Kirke, John Kørner. Østerhåb Kirke, Lin Utzon, Bagsværd Kirke. Bertel Thorvaldsen. Vor Frue Kirke, Arne Haugen Sørensen. Bregnet Kirke, C. W. Eckersberg. Frederiksberg Kirke samt mange flere. Vi vil se på kunst helt tilbage fra kalkmalerier og frem til i dag- og nyde den unikke kunst i kirkerne og dens mangfoldighed.

Desuden vil der i foredraget være et fokus på de danske guldaldermaleres altertavler så som: Eckersberg, J.L. Lund, Constantin Hansen, Albert Küchler m.fl. Vi vil se på disse kunstneres altertavler og have fokus på motiv, teknik, komposition og analyse.

Foredraget vil give alletiders mulighed for at opdage og belyse en del af vores kulturarv og god kunst, som ikke alle er opmærksomme på forefindes i de danske kirker.

Der er fri entré og der vil være et let traktement i pausen.