Invitation til en guidet tur på militærets naturområder

Du har nu på lørdag mulighed for at besøge ét af Danmarks største sammenhængende og bedst bevarede naturområder 

Arrangementet er et samarbejde mellem Den Kongelige Livgarde og Allerød Kommune. Her er et klip fra en tilsvarende tur medio april måned sidste år, hvor over 150 borgere deltog. Arkivfoto. AOB

Arrangementet er et samarbejde mellem Den Kongelige Livgarde og Allerød Kommune. Her er et klip fra en tilsvarende tur medio april måned sidste år, hvor over 150 borgere deltog. Arkivfoto. AOB

På lørdag, den 10. september,  får borgere i kommunen mulighed for at komme på en gratis guidet tur i forsvaret naturarealer. Arrangementet varer fra kl. 10:00 til 12:00.

De i alt 533 hektar, som udgør forsvarets trænings- og uddannelsesområde, er ét af Danmarks største sammenhængende og bedst bevarede naturområder.

Mulighed for at se både fauna og flora i forsvarets storslåede natur
Turens guide er seniorsergent Henrik Munck, og den nye oberst for Den Kongelige Livgarde, Mads Rahbek, vil ligeledes deltage i turen, hvor også borgmester Jørgen Johansen er med på vandringen og udtaler:
 
"Det er fantastisk, at borgerne i Allerød Kommune endnu engang får mulighed for at se både fauna og flora i forsvarets storslåede natur. Det er andet år i træk, at Livgarden åbner op for deres øvelsesterræn, og det glæder mig, at vi i kraft af vores samarbejde kan tilbyde borgerne en dejlig naturoplevelse. Jeg vil opfordre alle til at komme og hilse på vores nye oberst, høre om naturarealet med vores dygtige guide og samtidig få en masse frisk luft." 

Mødested
Der er mødested ved Høveltevej 111, p-pladsen foran Garderkasernen ved Høvelte Kaserne. Turen går ind i øvelsesterrænet, som kaldes Uglerne - ned mod Carinasøen.

Man skal se på de gamle egehegn, som findes i området samt se på den naturgenopretning, forsvaret har gennemført i vinter og her hen over foråret.

Turen er ikke for barnevogne eller gangbesværede, da dette område er meget ujævnt. Praktiske sko er at foretrække.