Sikker vej til og fra BUS-stoppested ud for Rema 1000

Der har været argumenter fremme om, at bus-stoppestedet for den nordgående trafik kræver, at bussen holder ud for Blovstrød Byvej - det argument holder ikke

Hvis busstoppestedet for den nordgående trafik placeres ud for Rema 1000, har AOB med rødt markeret de sikre og nærmeste adgangsveje fra stoppestedet til bebyggelserne som ligger syd-vest for Kongevejen. Ved denne løsning undgår de gående helt trafikken langs Kongevejen. Illustration: AOB

Hvis busstoppestedet for den nordgående trafik placeres ud for Rema 1000, har AOB med rødt markeret de sikre og nærmeste adgangsveje fra stoppestedet til bebyggelserne som ligger syd-vest for Kongevejen. Ved denne løsning undgår de gående helt trafikken langs Kongevejen. Illustration: AOB

Niras har argumenteret for at bus-stoppestedet for den nordgående trafik bør placeres umiddelbart nord for Blovstrød Byvej aht. den letteste adgang for de nye bebyggelser på den syd-vestlige side af Kongevejen - Men det argument holder ikke! 

Der bliver som bekendt både bygget nye boliger bag Blovstrød Kro og langs hele Øster Teglværksvej, og disse  boliger vil kunne får direkte adgang til og fra et busstoppested placeret ud for Rema 1000. Der er nu udført en fodgængerovergang netop ud for Østre Teglvæksvej,  og ved at passere denne overgang forlader man som gående helt den trafikerede Kongevej.

I øvrigt er en placering af busstoppestedet ved Blovstrød Byvej en farlig løsning. Læs vor tidligere artikel om dette problem: Farlig løsning