Samarbejdsaftale mellem to sportsforeninger

Brobygningsforløb imellem Ny Allerødgård IF og Blovstrød Skytteforening

Blovstrød Skytteforening har lokaler med tilhørende skydebaner i kælderen på Blovstrød skole.

Blovstrød Skytteforening har lokaler med tilhørende skydebaner i kælderen på Blovstrød skole.

Den gamle 'DGI-forening Blovstrød Skytteforening' (BS) og den helt nystiftede forening (så nystiftet, at den blot er i færd med at blive DGI-medlem) 'Ny Allerødgård IF' (NAIF) har indgået en samarbejdsaftale om et brobygningsforløb for 11-13 årige over fire eftermiddage i efteråret.

Ny Allerødgård IF har som erklæret mål bl.a. at introducere unge til forskellige idrætsgrene og på den måde fungere som fødelinje til de specialiserede foreninger i og omkring Allerød.

NAIF-medlemmerne vil i forløbet få instruktion af BS's instruktører, deriblandt en skiskydningsinstruktør. De vil blive gjort bekendt med riflen og dens dele: Sikkerhed, sigte, aftræk og vejrtrækning, skydestilling, skiver og fysisk træning for skytter - og vil få lejlighed til to gange skydning. Dette allerede den første eftermiddag, tirsdag, den 27. september.

De næste to eftermiddage - den 11. oktober og den 25. oktober - vil det meste blive repeteret og øvet, og nye ting som f.eks. opvarmning med både fysisk og mental forberedelse samt nye fysiske øvelser for skytter vil blive tilføjet.

Den fjerde eftermiddag - den 8. november - vil alle de vigtigste punkter igen blive præciseret og øvet, og der vil blive afholdt en konkurrence, som så godt som det nu er muligt på en indendørsbane uden faldmål kommer til at ligne en rigtig biatlonkonkurrence.

Biatlon er DGI-Skydningsudgave af skiskydning, hvor skiløb erstattes af løb. Til den lejlighed har BS lånt rigtige skiskydningsrifler af 'DGI Skydning Nordsjælland'.

Blovstrød Skytteforening gentager i øvrigt i efteråret succesen med 'Åbent Hus' fra sidste år. For børn og unge bliver det mandag, den 3. og 10. oktober kl. 18:00, og for voksne bliver det torsdag, den 27. oktober og 3. november kl. 19:30.

Ny Allerødgård IF, der blev stiftet i løbet af sommeren 2016, har allerede over 300 medlemmer og holder til på Ny Allerødgård. Man kan læse mere om foreningen og dens tilbud på foreningens hjemmeside www.na-if.dk.

Blovstrød Skytteforening har lokaler med tilhørende skydebaner i kælderen på Blovstrød skole. Man kan læse mere om foreningen og dens tilbud på foreningens hjemmeside: www.blovstroed-skytteforening.dk.