Frivilligt cykelværksted gør flygtninge mobile

Hver lørdag har værkstedet 'Fix a Bike' åbent klokken 14:00-16:00. Flygtninge og børn under 15 år kan få en cykel gratis

Flygtninge og børn under 15 år kan få en cykel gratis, mens voksne med opholdstilladelse skal betale 50 kr.

Flygtninge og børn under 15 år kan få en cykel gratis, mens voksne med opholdstilladelse skal betale 50 kr.

I en lille hyggelig have tilhørende Menighedshuset på Aggerbovej i Lillerød har frivillige det sidste halve år hjulpet flygtninge og indvandre til at komme op på to hjul. Det skriver Frederiksborg Amts Avis og fortsætter artiklen:

Hver lørdag har værkstedet 'Fix a Bike' åbent klokken 14:00-16:00. Flygtninge og børn under 15 år kan få en cykel gratis, mens voksne med opholdstilladelse skal betale 50 kr. Man kan også få hjælp til, hvordan man ordner sin cykel.

Og cykler er der behov for. En af de besøgende denne lørdag er Abolfazl Salehian, der er flygtning fra Iran. Han fortæller på kortfattet engelsk, at han ingen penge har til at tage bussen, og at det er et problem, når han skal til og fra Center Sjælsmark, hvor han bor.

Der er Lars Meldgaard, der har startet cykelværkstedet op. Han bor i Allerød ligesom Bjarne Ajander og den tredje frivillige, Fadhel Amin. Menighedshuset er ejet af Indre Mission, og cykelværkstedet får penge fra Indre Mission og fra fonde som samarbejdspartneren Internationalt Kristent Center (IKC) har søgt.

Men så fylder det kristne heller ikke mere i det frivilligt drevet cykelværksted. Man kan være med uanset tro. Det samme gælder modtagerne af hjælpen.

Frederiksborg Amts Avis skiver videre:
"Vi fandt ud af, at flygtningene har problemer med at tage offentlig transport. De har ikke penge til det, og det er lidt pinligt for dem, siger Lars Meldgaard.

Og så hjælper det heller ikke, at busserne ikke kører så tit. Rammer de ikke spisetiden i Sjælsmark, så får de ikke mad."

"'Fix a Bike' er med i Kristeligt Dagblads kirkelige initiativkonkurrence, hvor det sammen med seks andre er udtaget til finalen. Man har kunnet stemme på de syv fra den 9. september til og med i går - den 19. september - på Kristendom.dk. Lørdag lå 'Fix a Bike' på 2. pladsen," oplyser Lars Meldgaard.

Om stjålne cykler
Når vi snakker cykler, så gør Gitte Damgård opmærksom på, at der ofte fortælles i 'Sikker I Blovstrød' og andre Facebook-grupper om stjålne og fundne cykler.
 
Det er jo rigtig fint, men det bør anmeldes de rette steder. Hvis man finder en cykel der muligvis er stjålet, kan man via politiets kontaktformular anmelde cykler og knallerter, der har været efterladt i mere end 10 dage og som tydeligt bærer præg af at være enten stjålet eller opgivet af ejeren. Du kan via politiets app selv kontrollere om cyklen er efterlyst som stjålet:
https://www.hjaelppolitiet.dk/efterladte-cykler-og-knallerter/

Hvis egen cykel stjæles, så skal man bruge sit stelnummer og gå ind på,:
https://www.politi.dk/Nordsjaelland/da/Borgerservice/anmeld/tyverihaervark/
 
Gitte Damgård fortæller videre: "Fra mødet på Center Sandholm, hvor der blandt andet blev talt om cykler,  blev der informeret om, at der checkes mange cykler, men at de fleste aldrig er meldt stjålet.

Dette kan jo bl.a. skyldes, at man ikke har stelnummeret. Så det, at notere husstandens stelnumre ned, er en god idé!