'Næralarm' vil være med til at bekæmpe indbrud i Blovstrød

Alarmselskabet 'Næralarm' indkalder til informationsmøde den 21. september på Blovstrød Skole

Kim Enevoldsen - nummer fem fra venstre - sammen med tilfredse 'Næralarm'-kunder fra villakvarteret Ved Gershøj i Måløv. Foto: 'Næralarm'

Kim Enevoldsen - nummer fem fra venstre - sammen med tilfredse 'Næralarm'-kunder fra villakvarteret Ved Gershøj i Måløv. Foto: 'Næralarm'

Et nyt dansk alarmkoncept skal nu forsøge at nedbringe indbruddene i Blovstrød.
Der er tale om 'Næralarm', som før har haft held til at komme indbrud til livs i andre plagede områder.

Simpelt og effektivt
'Næralarm's koncept er lige så simpelt, som det er effektivt. Det bygger på nabonetværk, hvor husstandenes alarmer er forbundet med hinanden elektronisk.

”Når alarmen går i en husstand, går den i alle de husstande, der er med i netværket. Og så er naboerne fremme på få minutter”, forklarer Kim Enevoldsen, som er stifter af 'Næralarm'.

På grund af det høje indbrudstal i Blovstrød, har 'Næralarm' sat sig for at gøre et fremstød i byen. Det sker efter, at Danmarks Statistik netop har offentliggjort de nye kriminalitetstal for 2. kvartal 2016. De viser, at Allerød er den kommune i Danmark, der har næst flest anmeldte indbrud i private hjem i forhold til indbyggertallet.

Info-møde på Blovstrød Skole
Kim Enevoldsen har derfor arrangeret et informationsmøde på Blovstrød Skole. Det finder sted onsdag, den 21. september, klokken 19:00. Her vil han præsentere 'Næralarm'-konceptet for deltagerne – og fremlægge sin plan for nedbringelse af indbrud i Blovstrød. Mødet er arrangeret i samarbejde med Gitte Damgård, der bl.a. står bag Facebook-siden 'Sikker i Blovstrød'.

”Vi har tidligere med succes lavet disse fremstød i områder med høje indbrudstal”, fortæller Kim Enevoldsen.

Nærmest fjernet indbruddene
Her tænker han blandt andet på Sengeløse, hvor et enkelt boligområde havde i gennemsnit 40 indbrud om året. Det lykkedes 'Næralarm' praktisk taget helt at fjerne indbruddene i området. Hvilket TV2 har lavet flere indslag om.

”I dag har vi syv netværk i Sengeløse, og beboerne er både glade og føler sig trygge”, forklarer Kim Enevoldsen.

'Næralarm' blev startet for seks år siden og har i dag alarmnetværk i 22 danske kommuner.