En oplevelsesrig tur gennem de militære arealer

En spændende tur, som beskrivende og levende blev fortalt af seniorsergent Henrik Munck og oberst Mads Rahbek

Rigtig mange borgere havde taget imod Den Kongelige Livgardes tilbud om at få en guidet tur gennem de spændende militære arealer, som man normalt ikke har mulighed for at udforske med guide. Foto: AOB

Rigtig mange borgere havde taget imod Den Kongelige Livgardes tilbud om at få en guidet tur gennem de spændende militære arealer, som man normalt ikke har mulighed for at udforske med guide. Foto: AOB

Der var i går, lørdag, en pæn tilslutning af interesserede borgere, som havde taget imod militærets tilbud om at få en guidet tur rundt i det smukke militære område. De mange interesserede mødte op foran Garderkasernen ved Høvelte Kaserne, hvorfra rundvisningen startede kl. 10:00 i det flotteste solskinsvejr.

Turen blev guidet af seniorsergent Henrik Munck, som er en stor kender af området, dets natur og historie. Også den nye oberst for Den Kongelige Livgarde, Mads Rahbek, var ligeledes med på turen og berettede, hvordan man rekruterede de unge soldater til Den Kongelige Livgarde bl.a. ved at 'udnytte' det kuperede og smukke øvelsesterræn.  

Borgmester Jørgen Johansen deltog også på turen, og han sagde bl.a.: "Det er andet år i træk, at Livgarden åbner op for deres øvelsesterræn, og det glæder mig, at vi i kraft af vores samarbejde kan tilbyde borgerne en dejlig naturoplevelse." 

Den guidede tur gik gennem det smukke og meget varierede øvelsesterrænet, der kaldes Uglerne, og som er det område, der ligger syd for Høvelte Kaserne. Foto: AOB

Den guidede tur gik gennem det smukke og meget varierede øvelsesterrænet, der kaldes Uglerne, og som er det område, der ligger syd for Høvelte Kaserne. Foto: AOB

Turen gik gennem det smukke og meget varierede øvelsesterrænet, der kaldes Uglerne - ned mod Carinasøen, som er det område, der ligger syd for Høvelte Kaserne. Carinasøen ligger op til Kajerød å, der danner kommunegrænsen mod syd til Rudersdal Kommune.

Netop da gruppen nåede frem til søen kaldet 'Frederiks Sund' lettede en fiskehejre fra området. Foto: AOB

Netop da gruppen nåede frem til søen kaldet 'Frederiks Sund' lettede en fiskehejre fra området. Foto: AOB

Den guidede gruppe var bl.a. forbi søen kaldet 'Frederiks Sund', og man så de gamle egehegn, som findes i området - herunder 'Sparekasseegen' - Endvidere så gruppen den naturgenopretning, forsvaret har gennemført i vinter og hen over foråret. Mads Rahbek beskrev levende, hvordan rekrutterne bl.a. skulle passere PMW-søen med fuld oppakning, som test for senere at blive garder. 

Oberst Mads Rahbek beskrev levende, hvordan rekrutterne bl.a. skulle passere PMW-søen med fuld oppakning, som test for senere at blive garder. Foto: AOB

Oberst Mads Rahbek beskrev levende, hvordan rekrutterne bl.a. skulle passere PMW-søen med fuld oppakning, som test for senere at blive garder. Foto: AOB

Turen gik videre forbi en plantet pileskov, der var utrolig tæt og mange meter høj. Flere deltagere testede pileskoven, som man meget let kunne gå vild i.

Der var flere deltagere, som 'testede' den tætte pileskov, som man meget let kunne gå vild i. Foto: AOB

Der var flere deltagere, som 'testede' den tætte pileskov, som man meget let kunne gå vild i. Foto: AOB

Den spændende tur gik gennem arealer, som man normalt ikke har mulighed for at udforske med guide. Dog er der visse muligheder - ca. et par gange om måneden er der åben for øvelsespladsen for publikum fra solopgang til solnedgang, når der ikke forgår øvelsesaktiviteter på området. Disse oplysninger kan man finde på de informationsstandere, der står ved alle de større indfaldsveje til øvelsesterrænet. Man kan også få oplysningerne ved at gå ind på www.forsvaret.dk/LG.

Overalt i terrænnet var der mange sumpede og dybe vandhuller. Foto. AOB

Overalt i terrænnet var der mange sumpede og dybe vandhuller. Foto. AOB

Det var en oplevelsesrig tur, som beskrivende og levende blev fortalt af Henrik Munck og Mads Rahbek, og mange ser frem til at man også i fremtiden får mulighed for at få en guidet tur i det smukke militære område.