Det militære øvelsesterræn danner i år rammen om Nordic Race

Øvelsesterrænet ved Høvelte har det hele for Nordic Race, som afvikles den 13. august

Det militære øvelsesterræn ved Høvelte bliver nordens hårdeste serie af OCR-events. Arkivfoto: Nordic Race

Det militære øvelsesterræn ved Høvelte bliver nordens hårdeste serie af OCR-events. Arkivfoto: Nordic Race

Det miltære øvelsestrerræn ved Høvelte bliver i morgen om en uge - den 13. august - rammen om et stort løbe-event, Nordic Race, som finder sted fra kl. 9:00 til 16:00. Der vil være start og mål lige syd for hovedindgangen til Høvelte Kaserne, og der forventes rigtig mange tilskuere.

Arrangørerne kalder Nordic Race i Høvelte for 'nordens hårdeste serie af OCR events'. Siden 2012 har de unikke løb udfordret flere end 25.000 løbere. OCR står for Obstacle Course Racing, som kan oversættes til 'Et helt specielt forhindringsløb med mange og hårde prøvelser'. 

Høvelte har det hele
Arrangørerne skriver: "Nord for København ligger det militære øvelsesterræn Høvelte. Normalt vrimler dette område med soldater og pansrede køretøjer fra Den Danske Kongelige Livgarde. Men ikke denne weekend i august. Vi har ekstraordinært fået lov til at låne soldaternes terræn, til hvad der uden tvivl bliver det vildeste OCR event på dansk jord til dato! Sump, skov, mose, sø, å-løb, bakker, marker – Høvelte har det hele!"

Pakket med de vildeste forhindringer
Arrangørerne skriver videre: "Løbet foregår primært i lukket terræn, hvilket i høj grad udmatter den deltagendes forståelse af den tilbagelagte distance. Der skal forceres 10 km pakket med de vildeste forhindringer, vi kan tilbyde!"

Deltagerne kan teste sig selv i form af konkurrencer, og tilskuerne kan også deltage i disse. Red Bull vil være tilstede med DJ til at sørge for den rigtige stemning.

Høvelte Landsby ligger centralt for begivenhederne, idet ruten med forhindringer slynger sig rundt om landsbyen, og de lokale borgere har allerede nu indstillet sig på et parkeringskaos i området.