Hastighedsskiltningen er ikke i orden

Der mangler flere skilte-justeringer på Kongevejen, og hvad med de nye busstoppesteder?

Godt gemt bag et træ står ophævelsen af 50 km/t-hastigheden, når man kører ud ad Blovstrød mod Birkerød. Foto: AOB

Der har være flere reaktioner på vor artikel i går omkring hastighedsskiltningen på Kongevejen. Således beretter en af vore læsere, Birgit Olsen:
"Jeg kiggede de første dage forgæves efter ophævelse af de 50 km til 80, når jeg kørte mod Birkerød, indtil det gik op for mig, at kommunen har placeret byskiltet nærmest oven i et træ, så man slet ikke kan se det, når man kører ud af Blovstrød."

Birgit Olsen har ret - der bør også være en tavle på højre side af Kongevejen, som ophæver de 50 km/t.

50 eller 60 km/t?
Andre har gjort opmærksom på, at hvis man kommer fra Lillerød ad Sortemosevej, møder man byskiltet Blovstrød, som markerer, at nu må man kun køre 50 km/t, men ca. 25 meter længere fremme står en tavle, som viser, at man godt må køre 60 km/t. Kører man derefter ud på Kongevejen, så kan bilisten ingen steder læse, at der her er nedsat hastighed til 50 km/t!

Kommer man ad Sortemosevej og kører ud på Kongevejen, tror man, at man godt må køre 60 km/t. Foto: AOB

Busstoppesteder
Nu, da første etape af Kongevejen er færdig, undrer det mange, at man ikke har benyttet de nye busstoppeteder - bl.a. er buslommen ved Statoil for længst etableret, men busstoppestedet er stadig midlertidigt flyttet ca. 300 meter længere mod syd.

Og hvorfor er der ikke sat et stoppested op for den nordgående trafik - ud for kirken? Man har måske endnu ikke fundet ud af, hvor bussen skal stoppe?

Buslommen ved Statoil er forlængst etableret, men er stadig ikke taget i brug - Busskiltet med køreplan står ca. 300 meter længere mod syd. Foto: AOB

Man skal stadig gå rigtig langt mod syd for at komme med bussen. Foto: AOB