Europas største triatlon-begivenhed, Ironman Copenhagen, kommer gennem Blovstrød

Den 21. august vil Kongevejen her i Blovstrød give plads for cykelryttere fra omkring 50 forskellige nationer

Den 21. august vil Kongevejen give plads for cykelryttere fra omkring 50 forskellige nationer - og vejen vil det meste af dagen delvis være spærret for den sydgående biltrafik. Arkivfoto fra sidste års Ironman: AOB

Den 21. august vil Kongevejen give plads for cykelryttere fra omkring 50 forskellige nationer - og vejen vil det meste af dagen delvis være spærret for den sydgående biltrafik. Arkivfoto fra sidste års Ironman: AOB

Europas største triatlonbegivenhed, KMD Ironman Copenhagen er nu i fuld gang med nedtællingen, der afvikles i København søndag, den 21. august. Der forventes 250.000 tilskuere langs ruten.

Ironman gennem Blovstrød
Cykelruten - der skal gennemkøres to gange - kommer traditionen tro gennem Blovstrød på Kongevejen fra Kirkeltevej.

KMD Ironman Copenhagen rangerer blandt triatleter, som et af verdens mest interessante Ironman-stævner, hvilket blandt andet skyldes, at de mange tilskuere gør stævnet til et af de bedst besøgte i verden og den største endags-sportsbegivenhed i Danmark denne sommer.

Runder i alt en million tilskuere
Dirketøren i Ironman Denmark, Thomas Veje Olsen siger: "For atleter, der for manges vedkommende er i gang med deres livs bedrift, er opbakningen fuldstændig afgørende for at de gennemfører. Derfor er det også fantastisk, at danskerne så helhjertet gennem årerne har bakket op, således at vi den 21. august kan runde en million tilskuere samlet til vores tre stævner i København, Helsingør og Aarhus." 

Det nok stærkeste pro-felt
Thomas Veje Olsen siger videre: "Vi glæder os enormt til dette års KMD Ironman Copenhagen, hvor vi kommer til at præsentere det nok stærkeste pro-felt i vores fireårige historie, ligesom vi med motionseventen KMD 4:18:4 torsdag, fredag og lørdag med over 5.000 deltagere og mange tusinde publikummer, venner og familie samlet afvikler verdens største triatlon-event i København fra den 18. til 21. august."

Ruten omkring Blovstrød

Ruten omkring Blovstrød

FAKTA:
KMD Ironman Copenhagen er triatlon på den klassiske Ironman-distance og består af 3,8 km havsvømning, 180 km cykling og 42,2 km løb.

I dette års udgave vil der være deltagere fra mere end 48 nationer til start. De bedste i hver alderskategori belønnes med muligheden for at deltagere i det legendarisk Hawaii Ironman.