Cykelstier med omtanke

Frem og tilbage på cykel langs Sortemosevej

Kommunen udfører heldigvis mange cykelstier, men... Foto: AOB

Kommunen udfører heldigvis mange cykelstier, men... Foto: AOB

En borger, Tim Tyron, har et indlæg i Allerød Nyt om planlægning af cykelstier. Han skriver bl.a.:

"Allerød Kommune udfører heldigvis mange cykelstier, men ofte virker det som om, at det er uden omtanke for, hvordan disse bør/skal benyttes.

Langs Sortemosevej
Et godt eksempel på dette er cykelstien langs med Sortemosevej. 

Her skal cykellister, der kommer fra stationen først krydse Stortemosevej for at kommer over på den anden side, hvor den meget smalle dobbeltrettede cykelsti er anlagt, og indtil fornylig, skulle de så krydse tilbage til højre side, ved indkørslen til Niras og IBM. Men det er nu ændret.

Frem og tilbage
Så hvis man gerne vil cykle til Niras eller IBM fra stationen, så skal man først krydse Sortemosevej til venstre side ved ATP IT. Og så skal man ca. 35 meter før indkørslen til Niras og IBM, krydse tilbage til højre side og så krydse tilbage igen for at komme ind til Niras og IBM."

Vil man gerne cykle til Niras eller IBM fra stationen, så skal man ca. 35 meter før indkørslen til Niras og IBM, krydse til højre side af Sortemosevej og så krydse tilbage igen for at komme ind til Niras og IBM. Foto: AOB

Vil man gerne cykle til Niras eller IBM fra stationen, så skal man ca. 35 meter før indkørslen til Niras og IBM, krydse til højre side af Sortemosevej og så krydse tilbage igen for at komme ind til Niras og IBM. Foto: AOB

Tænke tankerne igennem
Tim Tyron slutter: "Det ville være meget rart, hvis de personer, der planlægger kommunens cykelstier, selv havde (rigtig) erfaring med at benytte cykelstierne – og ville bruge lidt tid på at tænke tankerne igennem."