'Vi står op for hinanden' den 11. september

Med overskriften 'Vi står op for hinanden' er Gigtforeningen og Scleroseforeningen gået sammen i en fælles husstandsindsamling

Der er pt. 10 ledige indsamlingsruter i Blovstrød

Der er pt. 10 ledige indsamlingsruter i Blovstrød

'Vi står op for hinanden' er overskriften for Gigtforeningen og Scleroseforeningen, som er gået sammen i en fælles husstandsindsamling søndag, den 11. september. Formålet er at indsamle penge til forskning, der skal give mennesker med gigt og sclerose et bedre liv.

Allerøds borgmester, Jørgen Johansen, støtter projektet
”Gigt og sclerose er sygdomme, som har mange ’ansigter’ og som 114.500 danskere er ramt af. For første gang har de to foreninger fået mulighed for at etablere en fælles husstandsindsamling. Derfor skal de bruge indsamlere, og min opfordring er, at man går på banen og støtter dem ved at melde sig som indsamler. Det er kun fordi jeg ikke er i landet den 11. september, jeg ikke ringer på døren i mit kvarter.”, siger Jørgen Johansen.

Tilmeldingen er let
Finn Serup Jensen og Martin H. Wolffbrandt har påtaget sig opgaven at koordinere indsamlingen. "Det er let at blive indsamler: Gå ind på internetsiden http://www.viståropforhinanden.dk. Klik på 'Meld dig som indsamler' og indtast postnummer (f.eks. 3450 eller 3540).”, siger Martin H. Wolffbrandt fra Blovstrød. 

Hvis man gerne vil reducere opgaven har han et tip: ”Man kan godt være flere om en rute og f.eks. dele den med sin ægtefælle eller en ven. Man skal så blot bede om to indsamlingsbøtter. Der er over 107 ruter i vores kommune, og i Blovstrød er der pt. 10 ledige ruter, så der er brug for 'alle gode kræfter' til indsamlingen," slutter Martin H. Wolffbrandt.

En vigtig indsamling
Hvorfor er indsamlingen vigtig? Forskningen i de to kroniske sygdomme har de seneste årtier sat nye standarder for behandling, som har forandret livet for tusindvis af mennesker med sclerose og gigt i Danmark.  Alligevel er der fortsat mange spørgsmål om de to uhelbredelige sygdomme, der står ubesvaret. Det er baggrunden for, at Gigtforeningen og Scleroseforeningen er gået sammen om en regional husstandsindsamling, der finder sted søndag den 11. september. 

To nye tilfælde hver dag af sclerose
Omkring 14.500 danskere lever med sclerose. Sygdommen rammer flest i 20-40-årsalderen, og to ud af tre er kvinder. Hvert år får omkring 600 mennesker i Danmark diagnosen sclerose. Det svarer til to nye tilfælde hver dag. 

Fire nye gigttilfælde hver dag
Omkring 100.000 danskere lever med en autoimmun gigtsygdom. Heraf har 40.000 leddegigt, som oftest rammer efter 40-års alderen. To ud af tre er kvinder. Hvert år bliver omkring 1.300 mennesker i Danmark diagnosticeret med leddegigt. Det svarer til fire nye tilfælde hver dag. 

Der er altså god grund til ”Vi står op for hinanden” så 'koden' til disse to sygdomme kan blive knækket.