Om kristendommens betydning i Shakespeares Hamlet

Foredrag i Blovstrød Kirke ved mag.art. og præst Anders Thyrring Andersen ”Lad det være sådan”

I anledning af 400 året for William Shakespeares død skal vi høre om den berømte forfatter, som er umulig at komme udenom.  

Torsdag, den 1. september 2016 kl. 19:00 er der foredrag ved mag.art. og præst Anders Thyrring Andersen ”Lad det være sådan” - Om kristendommens betydning i Shakespeares Hamlet.  

Foredraget indledes med en kort andagt i kirken ved Anders Thyrring Andersen.

I anledning af 400 året for William Shakespeares død skal vi høre om den berømte forfatter, som er umulig at komme udenom.  

                                                  Foredrag ved mag.art. og præst
                                                  Anders Thyrring Andersen

 Anders Thyrring Andersen fortæller, at Shakespeare var én af de første, som beskrev det moderne menneske. Men samtidig med at udtrykke den moderne tid, er Shakespeares forfatterskab en bidende kritik af den. Shakespeare fremstiller det problematiske i at se sandheden som noget relativt og i at tro, at mennesket har løsningen på alting. Det er ikke menneskets sag at give verden mening, men at tage imod den mening, som Gud skaber og skænker.  

Anders Thyrring Andersen vil i sit foredrag vise, hvordan dette kristne livssyn blandt andet kommer til udtryk i Shakespeares berømteste stykke Hamlet.