Asylansøger fra Center Sandholm udvises for trusler

En 20-årig asylansøger er blevet udvist af Danmark og har indrejseforbud i seks år for at true og blufærdighedskrænke Røde Kors-medarbejdere

Asylansøger er blevet udvist af Danmark og har fået indrejseforbud i seks år. Foto: AOB

Asylansøger er blevet udvist af Danmark og har fået indrejseforbud i seks år. Foto: AOB

Den 6. februar skaffede en 20-årige asylansøger sig ulovlig adgang til Center Sandholm, og da han blev tilbageholdt af Røde Kors-medarbejdere, truede han med at skyde dem, og han viste det også i fagter.
 
Til et par kvindelige medarbejdere sagde han noget i retning af "sut min pik", samtidig med at han bevægede underlivet frem og tilbage. Den 20-årige har nu fået en dom for det ved Retten i Hillerød. Han har fået 60 dages fængsel, samt en udvisningsdom og indrejseforbud i seks år.

Den dømte erkendte, at han var i Center Sandholm, men han nægtede sig skyldig i både at have truet og blufærdighedskrænket Røde Kors-medarbejderne.
 
Manden forklarede også, at han i 2015 var på vej til Sverige, men at han blev stoppet af det danske politi, så han blev nødt til at lade sig registrere her. Han forklarede endvidere, at han på dagen, den 6. februar, havde taget piller og var beruset. Han kunne derfor ikke rigtigt huske, hvad der var sket.