Dræbersnegle - næsten overalt

Det er efterhånden ret ulækkert at gå tur på engen pga. de mange dræbersnegle

Det fugtige vejr driver rigtig mange af de ulækre og slimede dræbersnegle frem. Foto: AOB

Det fugtige vejr driver rigtig mange af de ulækre og slimede dræbersnegle frem. Foto: AOB

Der er årligt henvendelser fra Blovstrød-haveejerne om problemerne med de ækle dræbersnegle. Mange kommer med forskellige råd, og nogen konstaterer, at det næsten er umuligt at gå på engen i øjeblikket uden at træde på de slimede snegle.

En læser, Alex Petersen, skriver således: "Det tager lidt af hyggen at gå en tur på engen, når man hele tiden skal se, hvor man træder," og borgeren spørger, om der ikke er noget kommunen kan gøre for at løse dette problem.

AOB svarer: "Ja, det er ret ulækkert, at gå tur på engen, men desværre er der nok ikke noget at gøre ved dette problem, som er kommet for at blive. Os bekendt er det kun ænder og pindsvin, som er dræbersneglenes fjende, og vi skal vel ikke have ænder løbende rundt på engen!"

Alex Petersen: "Det tager lidt af hyggen at gå en tur på engen, når man hele tiden skal se, hvor man træder" Foto: Alex Petersen

Alex Petersen: "Det tager lidt af hyggen at gå en tur på engen, når man hele tiden skal se, hvor man træder" Foto: Alex Petersen

I ens egen have er der derimod flere muligheder. Man kan drysse dræbersnegle-gift "SnegleFri Ferramol" langs haveskel. Det er et meget effektivt middel til bekæmpelse af sneglene. Specielt hvis man koordinerer det med sine naboer. Ellers kan man samle dem ind og komme dem i spand kogende vand. Men smid ikke de døde snegle i haven, for det vil blot tiltrække nye snegle."

Mange former for fælder
Der er prøvet mange forskellige former for fælder gennem tiden, men en undersøgelse af forskellige sneglefælders effektivitet har vist, at de fleste fælder ikke er nær så effektive som indsamling. Det vil ofte tage lige så lang tid f.eks. at opsætte og tømme fem fælder for snegle, som det ville tage at gå en indsamlingsrunde og fange et tilsvarende antal snegle.

Simpel sneglefælde
Man kan også lave en simpel sneglefælde, som samtidig giver meget lidt håndtering af sneglene. Den kan fremstilles ved bare at grave et hul i jorden (et spadestik på hver led), lægge nogle rådne æbler i hullet og dække det over med f.eks. en gammel træplade. Sneglene tiltrækkes af den rådne lugt af frugt, og det fugtige, skyggefulde skjul. Om dagen, mens vejret er godt, kan man tjekke hullet med en kande kogende vand til at hælde over sneglene i hullet. Sneglene kan blot blive liggende, og næste dag kan man høste nye snegle i fælden.