Hastighederne på Kongevejen

Kan man få bøde for at køre for stærkt, når der står et skilt med teksten "20 km-zone - Folk på vejen"?

Vejen er ikke egnet til at køre hurtigere end 20 km/t - der går folk på vejen. Foto: AOB

Vejen er ikke egnet til at køre hurtigere end 20 km/t - der går folk på vejen. Foto: AOB

Vi bragte en artikel i går om hastighederne på Kongevejen, som bilisterne ved arbejdsområdet havde svært ved at overholde. I den forbindelse skrev vi, at mange ikke overholdt skiltet, hvor der står 20 km-zone - jf. ovenstående foto.

Der er flere af vore læsere, som har irettesat vor oplysning og gør opmærksom på, at det blå firkantede skilt er en anbefaling til kun at køre 20 km i timen, idet der går folk på vejen. Men det er ikke et krav! 

Redaktionen beklager
Går man ind og googler det blå 20 km-skilt, vil man se, at der er mange, som er i tvivl, hvad skiltningen egentlig betyder. Også redaktionen 'faldt i' - dette beklager vi meget!

På Googles side er der således en der stiller spørgsmålet: "Kan man få en bøde for at køre 50 km/t i et område, hvor der er opsat et blåt firkantet skilt med angivelse af max 30 km/t?" 

Man kan få en bøde for at køre uforsvarligt
Og svaret er: "Man kan godt få en bøde, ikke for at overskride de 30 km/t, men fx for at køre uforsvarligt eller ikke at vise hensyn til andre. Den blå firkantede tavle angiver, at vejen ikke egner sig til at køre hurtigere end 30 km/t. Kun hvor der er en rød ring om hastighedsbegrænsningen kan man få en bøde alene for hastighedsoverskridelsen."

Den fremtidige hastighed
I øvrigt kan vi oplyse, at når Kongevejsrenoveringen en gang til september er færdig, vil hastigheden blive sat til 50 km/t. Det er der tidligere mange, som mener er lige lavt nok sat og oplyser, at det er det eneste sted på strækningen helt inde fra Rigshospitalet og til Hillerød, at  man kun må køre 50 km/t. Flere har således foreslået, at man kunne jo starte med at sætte hastigheden til 60 km/t, og så se om det fungerede.