Cykelryttere på kørebanen

Læserindlæg: Der er INGEN grund til at cykelrytterne kører cykel på kørebanen 

"Der er INGEN grund til at køre cykel på vejbanerne - med mindre der er tale om et decideret cykelløb med afspærringer o.a. - det er en hel speciel situation." Arkivfoto: AOB

"Der er INGEN grund til at køre cykel på vejbanerne - med mindre der er tale om et decideret cykelløb med afspærringer o.a. - det er en hel speciel situation." Arkivfoto: AOB

Gitte Damgård (Blovstrødlisten) fra Pilegårdsvej har skrevet et indlæg til AOB om cykelrytterne på kørebanen. Hun skriver:

"Kære Cykelrytter.
Du er mega sej, når du har fuld fart på på vore gader og veje. Mange kigger på dig og beundrer din fart og tempo.

MEN:
Er du mon bevidst om, at når du cykler midt på vejen - og ikke på cykelstierne - at så ser vi det også?
Er du mon bevidst om, at når du råber ”Flyt dig!” til mor og barn på cykelstien, at så bemærker vi det?
Hvor er din ringklokke på cyklen? Hvor er hensynet til andre der færdes?

Send et godt signal til de unge
Kære cykelrytter, vi vil gene være glade for at se dig på vejene – men tænk på eksemplets magt.
Sendt et godt signal til alle de unge og børn, der beundrer dig. Ja, send et godt signal til os alle!"

Gitte Damgård fortsætter: "Der er INGEN grund til at køre cykel på vejbanerne - med mindre der er tale om et decideret cykelløb med afspærringer o.a. - det er en hel speciel situation.

Børn lærer i børnehaven, skolen og af forældre at færdes på cykel på cykelstierne. De tager 'cykel-kørekort' osv. Vi lærer dem i ord, hvad de skal og ikke skal. Men det er ikke nok - børnene ser på vores handlinger, og lærer af dem.

Jeg så for nogle år siden en far i sit racer-outfit cykle midt på Blovstrød Allé, trækkende sit mindre barn i armen. De var på vej til skolen, og der var naturligvis andre børn på cykelstierne og biler på vejen.
Det er naturligvis helt ekstremt, men viser jo, hvilken tankegang og logik der eksisterer hos nogen af disse super-hurtigt-cyklende mennesker.

Ingen er hævet over regler og love
Der er ingen, der er hævet over regler og love - heller ikke cykelryttere i høj fart, med smart outfit og uden ringklokker mm.

Alt i alt: Lad os hjælpes ad med at passe på vores fælles guld: Børnene!"