Der starter 10 klasser i privatskolen

Nu kan skoleledelsen oplyse, hvor mange klasser, der oprettes på Allerød Privatskole, når skolen starter her til august

Nogle af de kommende elever har allerede fundet deres klasselokale ved at studere plantegningerne, som var vist ved et 'åben hus'-arrangement. Foto. AOB

Nogle af de kommende elever har allerede fundet deres klasselokale ved at studere plantegningerne, som var vist ved et 'åben hus'-arrangement. Foto. AOB

Initiativgruppen og skoleleder Mikkel Kofod Løvenhøj kan i en pressemeddelelse nu oplyse, hvor mange klasser, der oprettes på Allerød Privatskole, når skolen starter til august.

Det sker efter et møde i initiativgruppen/bestyrelsen, hvor det blandt andet blev besluttes, om der skal åbnes mere end én klasse pr. årgang, ud fra vurdering af hvorvidt ekstraklasser bliver økonomisk bæredygtige allerede pr. 5. september, hvor statstilskuddet ydes.

I pressemeddelelsen hedder det: "Vi besluttede, at vi til skoleåret 2016-2017 vil åbne klasser som angivet nedenfor. Prioriteringen er lavet ud fra, at vi på denne måde ikke påføres udgifter, der berører undervisningen negativt for skolens elever samt at prioritere kvalitet i undervisningen højt for alle klassetrin."

Det oplyses, at følgende klasser starter i skoleåret 2016-2017 på privatskolen:

  •   Én 0. klasse - lukket for optag

  •   Én 1. klasse - lukket for optag

  •   Én 2. klasse - lukket for optag

  •   To 3. klasser - fortsat pladser

  •   Én 4. klasse - fortsat pladser

  •   Én 5. klasse - fortsat pladser

  •   Én 6. klasse - lukket for optag

  •   Èn 7. klasse - lukket for optag

  •   Én 8. klasse - lukket for optag

Fuld to-sporet til næste år
"Vi ville meget gerne tilbyde at åbne ekstra klasser til alle de elever, der står på venteliste, men af hensyn til kvaliteten i undervisningen, har vi som anført valgt anderledes. Vi forventer, at vi til skoleåret 2017-2018 kan tilbyde åbning af ekstra spor, således at vi fra det skoleår bliver en fuld to-sporet skole med undervisning fra 0. til 9. klasse. Vi vil til den tid naturligvis tage udgangspunkt i ventelisten," oplyses det i pressemeddelelsen, der fortsætter:

"Vi har endvidere besluttet, at vi af hensyn til elevernes trivsel ikke vil optage mere end 16 elever af samme køn pr. klasse, da dette understøtter trivslen for alle indskrevne."

"Til skoleåret 2017-2018 forventer vi at afholde afklarende samtaler allerede fra efteråret 2016 og frem til skolestart 2017," slutter meldingen fra Allerød Privatskole.