Fantastisk kok ansættes på privatskolen

Ved Allerød Privatskoles start - den 1. august - tiltræder alle tiders kok, Camilla Juhl Lemche

Camilla Juhl Lemche starter som kok på privatskolen her til den 1. august – klar til skoleåret 2016/17.

Camilla Juhl Lemche starter som kok på privatskolen her til den 1. august – klar til skoleåret 2016/17.

I forbindelse med opstarten af Allerød Privatskole er ledelsen meget glade og stolte over at kunne oplyse om det næste skridt i skolens etablering. Det er ansættelsen af alle tiders kok, Camilla Juhl Lemche.

Kok fra Søllerød kro
Camilla er oprindeligt uddannet kok fra Søllerød Kro under Søren Gericke, og har i en del år bl.a. arbejdet for 'Aarstiderne' på Krogerup Avlsgaard i Humlebæk i såvel deres køkken som i deres populære skoleprojekt 'Haver til Maver'. Derudover har hun været selvstændig samt drevet sin egen private kokkeskole til glæde for mange børn.

Drevet sund kantine
De seneste 4 år har Camilla arbejdet som kok på en skole i Fredensborg Kommune, hvor hun har drevet sund kantine, og bl.a. for dette arbejde modtaget det økologiske sølvmærke. Camilla fortæller: ”Jeg er drevet af interessen for sundhed og sund fornuft. For mig er det en selvfølgelighed, at mad bliver lavet fra bunden med gode råvarer og mange grøntsager, at brødet er hjemmebagt af ordentligt mel, at vi gør os umage for at få den bedste smag frem. For mig er sundhed også en lækker kage bagt af gode råvarer”

Eleverne med i køkkenet
Camilla ser en stor værdi i, at eleverne er med i arbejdet i køkkenet. Hun siger: "Elever lærer om mad, bruger deres sanser og er medproducent på den daglige frokost til alle på skolen. Det gør mig glad at arbejde med børn. At møde dem dér hvor de er, at have det sjovt i indlæringen, at åbne deres øjne og sanser i forhold til smag, og få dem til at mærke hvor stor betydning maden har for os. Jeg møder børnene med smil, varme og tillid, og også bestemthed og forståelse. Og jeg får meget tilbage fra dem.”

Camilla Juhl Lemche: "En overvejende økologisk tankegang, hvor man bruger mange grøntsager, linser, bønner, m.m."

Camilla Juhl Lemche: "En overvejende økologisk tankegang, hvor man bruger mange grøntsager, linser, bønner, m.m."

Jobbet som kok på Allerød Privatskole
Allerød Privatskoles mål om at sundheden og det fælles måltid skal være en stor del af grundlaget for skolen, går lige i hjertet på den nye kok. Camilla fortæller begejstret videre: ”Dét er en sublim opbakning at få, og det giver rigtig meget plads til at fokusere på at lave skøn og varieret mad og skabe et dejligt hjerterum på skolen.

Et køkken og et spiserum, hvor alle føler sig velkomne, og hvor meget kan lade sig gøre i samarbejde med både børn og voksne. Det ligger mig meget på sinde at drive et køkken, hvor alt bliver brugt, så der er et minimalt madspild. Hvor økonomien hænger sammen ved at arbejde i balance med råvarerne, og en overvejende økologisk tankegang hvor man bruger mange grøntsager, linser, bønner, m.m., og hvor det kød vi bruger, er fra dyr der har haft det godt.”

Åbent hus på lørdag
Allerød Privatskole holder 'Åbnet hus' igen på lørdag, den 18. juni kl. 14:00-16:00, hvor der vil være mulighed for at få smagsprøver fra kokken – og møde skoleledelsen, lærerne, kokken og initiativgruppen.