Bowling, boldspil og bandeord på Blovstrød Skole

Skoleleder Kirsten Andersen: "Ved denne aktivitetsdag er de store fantastiske til at hjælpe de små, og de små bliver trygge ved de store elever på skolen."

  Ca. 400 elever på Blovstrød Skole stod klar med bannere, kampråb og malede ansigter, og hvor 20 hold, på tværs af årgangene, dystede mod hinanden.

Ca. 400 elever på Blovstrød Skole stod klar med bannere, kampråb og malede ansigter, og hvor 20 hold, på tværs af årgangene, dystede mod hinanden.

Omkring 400 elever på Blovstrød Skole stod klar med bannere, kampråb og malede ansigter, da den årlige aktivitetsdag blev truttet i gang på Blovstrød skole den 8. juni.

"Hey Lasse, vi har mistet vores flag," lyder det fra Josephine til holdkammeraten fra 8.b.

"Vi behøver ikke flag, vi har samarbejde," er Lasses svar - og det var netop det der var omdrejningspunktet på denne halvkølige sommerdag, hvor 20 hold, på tværs af årgangene, dystede mod hinanden.

Spillet basket, bowlet, bygget og bandet
Der blev spillet basket, bowlet, bygget og bandet: "Eli, du styrer det shit!," kommer det fra Kasper fra 8.B, der er holdleder for Turbo Turtles. Et kompliment sendt i retning af Eli fra 0.B, som i bedste ninja-turtle-stil er malet grøn i hovedet og har et bånd om panden. Der gives hivh five inden næste deltager forsøger sig med at kaste en frisbee ind i en ring i et fodboldmål. "De små elsker mig," siger Kasper, inden han hepper videre på holdkammeraterne.

Det er 8. klasserne, der har ledet holdene på denne traditionsrige dag, og det gør de med så stort engagement, at flere har mistet stemmen ved dagens afslutning, mens andre har de små hængende i favnen eller dinglende på skuldrene. "Det er meget sjovere end at have vores almindelige lærere," mener Jeppe fra 1.A, hvis skum-skæg afslører hans holdidentitet hos 'Flødebollerne'.

Bevægelse og om holdspirit
"Dagen handler om bevægelse og om holdspirit," fortæller skoleleder Kirsten Andersen og fortsætter: "De store er fantastiske til at hjælpe de små, og de små bliver trygge ved de store elever på skolen."

Gennem leg og bevægelse har børnene lært hinanden lidt bedre at kende, og den festlige dag blev afsluttet med kåring af vindere, Blovstrød Skole-sangen og is-uddeling i festsalen.