Udflugt til Ny Allerødgård

LAFAK skal se på den nu næsten ombyggede ejendom til privatskole, hvor skolens bestyrelsesformand, Kim Zillo Rokamp, viser rundt

Ny Allerødgårds hovedbygning er opført i 1881. Den blev ombygget i 1911 og igen totalombygget i 2003. Og nu i 2016 indrettet til skoleformål. Foto AOB

Ny Allerødgårds hovedbygning er opført i 1881. Den blev ombygget i 1911 og igen totalombygget i 2003. Og nu i 2016 indrettet til skoleformål. Foto AOB

Lokalhistorisk Arkiv & Forening i Allerød Kommune (LAFAK) har sommerudflugt på søndag, den 19. juni fra kl. 14:00 til kl. 16:00, hvor turen går til Ny Allerødgaard her i Blovstrød.

Ny Allerødgaard blev totalt ombygget i 2003, da Sjælsøgruppen indrettede den smukke gamle gård til firmadomicil.

Den flotte hovedbygning indgår med en overdækket tidligere gårdsplads i det imponerende anlæg, der nu skal blive til Allerød Privatskole.

På den indmurede sandstenstavle står der: "Anno 1882 opført af F. H. Frederichsen og P. Clausen. Ombygget af Fr. Joh. Frederichsen anno 1911." I nederste højre hjørne står der med småt: "Ved arch. Rolf Schroeder", og det var keramikeren Karl Schrøders bror, der også har tegnet Lillerød Skole og den gamle Lillerød Brugsforening. Foto: AOB

På den indmurede sandstenstavle står der: "Anno 1882 opført af F. H. Frederichsen og P. Clausen. Ombygget af Fr. Joh. Frederichsen anno 1911." I nederste højre hjørne står der med småt: "Ved arch. Rolf Schroeder", og det var keramikeren Karl Schrøders bror, der også har tegnet Lillerød Skole og den gamle Lillerød Brugsforening. Foto: AOB

LAFAK har fået lov til at se projektet, mens håndværkerne lægger sidste hånd på den omfattende ombygning til skolebrug. Skolens bestyrelsesformand, Kim Zillo Rokamp, viser rundt og fortæller om ombygningen fra firmadomicil til privatskole.