Debatindlæg: Embedslægen har lukket Brumbassen pga. rotteangreb

Formanden for Blovstrød Børnehus skriver i et debatindlæg: "Ensidigt politisk fokus på luksusprojekter trods børn i rottebo"

"Embedslægen har lukket Brumbassen, idet der i børneinstitutionen er blevet konstateret rotter," siger formanden for Blovstrød Børnehus i et debatindlæg. Pædagoger og børn er midlertidig flyttet til Klatretræet - en efterladt institution. Foto: AOB

"Embedslægen har lukket Brumbassen, idet der i børneinstitutionen er blevet konstateret rotter," siger formanden for Blovstrød Børnehus i et debatindlæg. Pædagoger og børn er midlertidig flyttet til Klatretræet - en efterladt institution. Foto: AOB

Formanden for Blovstrød Børnehus, Christian Kaltoft, har sendt os nedenstående debatindlæg. Han skriver:

"Borgmesteren og et spinkelt flertal i Allerød Kommune fortsætter deres fokus på luksusprojekter. Dette på trods af, at embedslægen for nylig har lukket Brumbassen i Blovstrød, da børneinstitutionen er indtaget af rotter. Konsekvenserne af den manglende vedligeholdelse af institutionerne i Blovstrød står nu soleklar for alle forældre."

Brumbassen lukke pga. rotteangreb
"Fra den ene dag til den anden måtte pædagoger og børn flytte fra Brumbassen uden at måtte tage noget med, da rotter havde indtaget børnenes ellers så trygge omgivelser. Heldigvis kunne børnene flytte ind i Klatretræet ­ - en efterladt institution i Blovstrød, der står til nedrivning. I forbindelse med vurdering af rotteangrebet står det nu klart, at der er behov for en større renovering af Brumbassen," siger Christian Kaltoft og fortsætter:

Blovstrød Børnehus er nedslidte bygninger
"Udover Brumbassen og Klatretræet består Blovstrød Børnehus af endnu en nedslidt bygning, Tusindfryd, hvor indeklima og indretning unødigt presser personalet. De mange nednormeringer de seneste år gør nemlig ekstra ondt i de institutioner, hvor indretning umuliggør optimal udnyttelse af personalet. Samlet består Blovstrød Børnehus således af tre bygninger, som er henholdsvis nedslidt, nedrivningsmoden og indtaget af rotter.

Mens kommunens kerneopgaver indenfor børneområdet i Blovstrød hænger med røven i vandskorpen, fokuserer Allerøds borgmester, Jørgen Johansen, på at fremrykke luksusprojekter og kommunale vennetjenester, som ny teatersal, varmtvandsbassin, tennishal, cykelsti og avanceret motionscenter for tørsvømning ­ Dryland.

Bygningerne i Blovstrød er ikke kun nedslidte. De har også en alt for lille kapacitet i forhold til børneprognosen, som viser en vækst i børnetallet som følge af den kommende nye bydel i Blovstrød. Den nuværende kapacitet for børn i alderen 0­6 år er på 142 børn. Pasningsbehovet vil allerede næste år stige til 172 børn og yderligere stige gradvis til 223 børn over en årrække.

Kvaliteten af pasningstilbud i Blovstrød er ikke afklaret
Det er således en forudsætning for den nye bydel, at kommunen udvider pasningskapaciteten, og derfor har forvaltningen bedt om at anlægsarbejdet starter allerede i år. Pengene til udbygning af institutionerne skulle være kommet fra frasalg af arealet til den nye bydel. Borgmesteren har nu valgt at solde disse penge væk på prestigeprojekter, mens fremtiden for kvaliteten af pasningstilbud i Blovstrød ikke er afklaret."

Christian Kaltoft slutter: "Den manglende kapacitet ­ - og ikke mindst det store vedligeholdelsesefterslæb - gør, at det er håbløst kortsigtet at blive ved med at lappe på den eksisterende situation. Der er behov for at tænke langsigtet, og derfor bør kommunen gå efter nybyggeri fremfor at smide penge i et rottebo, hvor taget er ved at falde sammen."

                                         Opslag på døren til Brumbassen. Foto: AOB

                                         Opslag på døren til Brumbassen. Foto: AOB