Fællessang i præstegårdshaven

"Det kunne være hyggeligt at mødes til fællessang i den smukke præstegårdshave en sommerdag" 

Fællesang i den smukke præstegårdshave i Blovstrød den 5. juni. Foto: Gunhild Fjord

Fællesang i den smukke præstegårdshave i Blovstrød den 5. juni. Foto: Gunhild Fjord

Fællessangen har fået nyt liv i Danmark. Flere og flere arbejdspladser indfører morgensang, og mange steder inviterer man til maraton-højskolesang på årets længste dag. Alt dette har inspireret Blovstrød Kirke til, at man også her vil mødes til udendørs fællessang een gang om året. 

Mødes til fællessang i den smukke præstegårdshave
”Året igennem har vi jo højskolesang indenfor i sognegården om torsdagen, men vi var nogle, der tænkte, at det også kunne være hyggeligt at mødes til fællessang udenfor i den smukke præstegårdshave en dag om sommeren, ” fortæller Hanne Hauberg, som er en af initiativtagerne bag fællessangen. 

Grete Hermansen vil spille til fællessangen
Sognepræst Kristine K. Ravn hilser initiativet velkommen: ”Vi mødes til gudstjeneste den 5. juni kl. 10:00, og bagefter går vi så ud i præstegårdshaven og synger sammen indtil omkring kl. 13:00. Vi er så heldige, at pianist Grete Hermansen vil spille til fællessangen, og alle er velkomne til at byde ind med sang-ønsker!” 

Medbring lette stole og tæpper
Hvis man har mulighed for det, så må man meget gerne selv medbringe ”lette møbler” samt en madkurv, da arrangementet bliver lige omkring frokosttid, hedder det i en pressemeddelelse fra kirken. Sognegården har enkelte stole til udendørsbrug, men ikke overvældende mange. 

”Vi prøver i år med et helt enkelt koncept, hvor deltagerne selv medbringer madkurv og eventuelt camping-stole og borde-  eller bare et tæppe - og så vil vi næste år vende tilbage med et lidt større arrangement, hvor vi får forskellige mere eller mindre kendte folk udefra til at komme og motivere sangene, og hvor vi også vil forsøge at finde en løsning på det med borde og bænke,” slutter Hanne Hauberg, som glæder sig til dagen og krydser fingre for godt vejr.