Farlig lattergas blandt unge i Blovstrød

En borger fortæller til AOB, at de unge i Blovstrød bliver 'høje' ved at benytte lattergas, som de sniffer

Ved bænken ved indkørslen til Netto i Blovstrød ligger der tomme patroner af lattergas, som de unge har sniffet for at blive 'høj'.

Ved bænken ved indkørslen til Netto i Blovstrød ligger der tomme patroner af lattergas, som de unge har sniffet for at blive 'høj'.

I går fortalte vi om unge, som købte narko rundt om i kommunen, og i dag skriver en borger til AOB: "Dette billede (ovenstående) tog jeg i sidste uge ved bænken ved indkørslen til Netto i Blovstrød. Jeg blev opmærksom på det, da jeg for nogle uger siden læste et opslag på Facebook, der forklarede med lignende billeder, at de små patroner på billedet, er til chiffon-flasker og indeholder lattergas.

Sker også i Blovstrød
De er billige og lette at komme i besiddelse af, og bliver efter sigende misbrugt af unge til at blive 'høje' af.

Så hvis man har nogle unge mennesker, der bor hjemme, og man ikke bryder sig om denne snifning, skal man måske overveje at få taget en snak med de unge."

Borgeren slutter: "Det er Ikke for at blande mig, men blot for at informere om, at det også sker i lille Blovstrød.”

En billig rus men dødsensfarlig
Gassen - som hedder N20 - kommer i små patroner, der normalt skal bruges til de såkaldte chiffonflasker, man bruger til at lave flødeskum med på caféer.

Ifølge nogle af de unge, er det en billig måde at få en 'rus'. En æske med 10 patroner kan fås til omkring 50 kroner, og dermed koster en hurtig rus altså ikke mere end en flad femmer.

Men brugen af stoffet er langt fra ufarligt, advarer misbrugsekspert og psykiater Henrik Rindom. "Når man har siddet og fyldt lungerne med gas tilstrækkeligt mange gange, risikerer man at opleve en kvælningsfornemmelse. Så kan man ikke få ilt, og så dør man," siger eksperten.