Privatskolen skal betale for at låne Blovstrødhallen og svømmehallen

Det undrer Allerød Privatskole, at man skal betale leje for at benytte svømmehallen, når Allerød Gymnasium godt kan låne lokaliteter af kommunen uden betaling

I yderste konsekvens kan det komme til at koste svømmeundervisningen, at privatskolen ikke kan låne idrætsfaciliteter vederlagsfrit af kommunen, sådan som det ellers var aftalt. Arkivfoto: AOB

I yderste konsekvens kan det komme til at koste svømmeundervisningen, at privatskolen ikke kan låne idrætsfaciliteter vederlagsfrit af kommunen, sådan som det ellers var aftalt. Arkivfoto: AOB

Når Allerød Privatskole her i Blovstrød efter sommerferien åbner op for nye skoleklasser, kan den ikke få lov til at låne hverken Blovstrød Svømmehal, Blovstrødhallen eller fodboldbanerne til sin undervisning. Hvis skolen skal have adgang til kommunens idrætsfaciliteter, skal den derimod betale for det. Det siger formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, John Jensen.

Det undrer privatskolen meget, idet det oprindelig var en aftale, ligesom Allerød Gymnasium låner kommunens lokaliteter uden betaling.

Ikke lovligt
Men den tilbagemelding, som skolen nu har fået, efter at den officielt i februar måned henvendte sig til Allerød Kommune med ønsket om at låne Blovstrød Svømmehal, Blovstrødhallen samt kunstgræsanlægget og fodboldbanerne i Blovstrød til undervisningsbrug, er med tommelfingeren nedad. "For det er ikke lovligt som kommune at låne faciliteter ud til en privat institution uden at få penge for det," siger formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, John Jensen og fortsætter:

"I henhold til lovgivningen kan man ikke låne noget ud til en privat aktør, med mindre der bliver betalt leje for det. Vi kan og må ikke låne ud til dem, så hvis Allerød Privatskole låner faciliteter af os, skal de betale, hvad der svarer til markedsleje."

Gymnasiet har aldrig betalt
Det er en noget pinlig sag for kommunen, idet Allerød Gymnasium i over 30 år har lånt kommunens lokaliteter uden at have betalt en eneste krone.

Kultur- og Fritidsudvalget har nu bedt forvaltningen undersøge, hvad markedslejen for svømmehal, hal og fodboldbaner vil være i kroner og øre og derefter forhandle en aftale på plads med privatskolen - vel at mærke, hvis der er ledig kapacitet på idrætsanlæggene .

Det kan koste svømmeundervisningen
"I yderste konsekvens kan det komme til at koste svømmeundervisningen, at Allerød Privatskole ikke kan låne idrætsfaciliteter vederlagsfrit af kommunen, sådan som det ellers var aftalt, men i stedet skal betale leje på markedsvilkår," siger Michael Nørregaard, der er formand for privatskolens bestyrelse, til Amtsavisen.

"Vi har budgetteret med den låne-aftale, så hvis kommunen ændrer disse vilkår for os, skal vi finde pengene i vores budget. Det er et spørgsmål om, i hvilken størrelsesorden man forestiller sig, lejen skal være."

Michael Nørregaard siger videre: "Jeg kan ikke sige, hvad vi maksimalt kan betale, men hvis kommunen sætter markedslejen højt, så kommer vi ikke til at leje, for det har vi simpelthen ikke råd til. Og uden en svømmehal kan vi jo ikke tilbyde svømmeundervisning, selvom vi meget gerne vil, siger han.

Forventer en relativ lav markedsleje
Han understreger dog, at privatskolen har en forventning om, at markedslejen bliver relativt lille, da skolen primært vil bruge anlæggene på tidspunkter, hvor de alligevel ikke bliver brugt. Derfor vil privatskolen også bede kommunen om en gennemskuelig præsentation af, hvordan de når frem til, hvad det skal koste at leje Blovstrød Svømmehal, Blovstrødhallen og fodboldanlæggene i Blovstrød.