Tillykke igen, Blovstrød Skole med det flotte resultat!

Blovstrød Skole ligger igen helt i toppen blandt de skoler i Danmark, som klarer sig bedst, nå det gælder elevernes karakterer, elevernes fravær, elevernes trivsel og andelen af fag, hvor lærerne har linjefagskompetence

Blovstrød Skole ligger helt i førerfeltet. Arkivfoto: AOB

Blovstrød Skole ligger helt i førerfeltet. Arkivfoto: AOB

Undervisningsministeriet har for første gang offentliggjort detaljerede tal for landets folkeskoler. Af oplysningerne kan man læse, at skolerne i Allerød Kommune ligger rigtig pænt - men hvor Blovstrød ligger helt i førerfeltet som nr. 55 ud af i alt 770 skoler.

I en tidligere analyse, udarbejdet af Ugebrevet A4 om børns trivsel i skolen, lå Blovstrød Skole også med helt i toppen i den samlede placering. SøndagsAvisen havde sidste søndag en større artikel om emnet med overskriften: "Her er Danmarks bedste folkeskole".

Som det fremgår af ovenstående graf, ligger Blovstrød Skole helt i førerfeltet. Grafik: AOB

Som det fremgår af ovenstående graf, ligger Blovstrød Skole helt i førerfeltet. Grafik: AOB

Danmark har 2.457 grundskoler - dvs. folkeskoler, friskoler, privatskoler, efterskoler, specialskoler og dagbehandlingstilbud. De nye detaljerede tal omfatter kun landets folkeskoler, som der er 1.290 af. Af disse er der cirka 300, der ikke har 9. klasses-undervisning, og som derfor udgår. Der er desuden en række skoler, som ikke har indberettet tal i alle kategorier.

Der indgår således 770 skoler i kåringen, hvor Blovstrød Skole placerer sig flot i førerfeltet som nr. 55. Engholm Skole kommer lige efter som nr. 61 og Lillerød skole som nr. 95, Skovvangskolen som nr. 188 og Ravnholmtskolen som nr. 286.

Skolernes placering er fastlagt ud fra følgende kriterier: Elevernes karakterer (vægter 40%), elevernes fravær (vægter 20%), elevernes trivsel (vægter 20%) og andelen af fag, hvor lærerne har linjefagskompetence (vægter 20%).

Man kan læse mere på SøndagsAvisens hjemmeside: son.dk/skole, hvordan de enkelte skoler klarer sig på hver af de parametre, som indgår i den samlede vurdering.