Storkene var fiskehejre

AOBs fotograf var på jagt efter et storkepar ved Sjælsmarkvej, men måtte konstatere, at der var tale om fiksehejre, som i farten meget let kan forveksles med storke

Fiskehejren kan meget let forvekslet med en stork, når man ser den i luften. Foto: AOB

Fiskehejren kan meget let forvekslet med en stork, når man ser den i luften. Foto: AOB

I går skrev vi om en Blovstrød-borger, som havde observeret et storkepar ved Sjælsmarkvej. Vi sendte vor fotograf ud for at tage billeder af den smukke fugl, men han blev meget hurtigt klar over, at der ikke var tale om storke, men om fiskehejre. 

Fiskehejren kan meget let forvekslet med en stork, når man ser den i luften. Fuglene er lige store og i farten kan det være svært af se forskellen, men fiskehejren flyver med s-formet hals, hvilket dog undertiden også kan være svært at observere. Men i dette tilfælde var vor fotograf helt sikker, idet det viser sig, at der er en stor fiskehejre-koloni i en lille granskov - netop hvor beskueren havde observeret fuglene. Det skønnes, at der er omkring 20 beboede reder i trætoppene, og fuglen er i øvrigt fredet.

På et luftfoto kan man se, at kolonien består af over 30 reder, og vor fotograv skønner, at der pt. er omkring 20 beboede reder i trætoppene. Foto: AOB

På et luftfoto kan man se, at kolonien består af over 30 reder, og vor fotograv skønner, at der pt. er omkring 20 beboede reder i trætoppene. Foto: AOB