Mere end hver tredje udlænding på 'tålt ophold' begår kriminalitet

Personer på 'tålt ophold' bor i Center Sandholm, og her får de kost, sundhedsbehandling og eventuelt lommepenge, men må ikke tage lønnet arbejde

Center Sandholm giver husly for personer på 'tålt ophold'. Arkivfoto: AOB

Center Sandholm giver husly for personer på 'tålt ophold'. Arkivfoto: AOB

Tyveri, vold, narkokriminalitet og hæleri. Det er eksempler på lovbrud, som er begået af udlændinge, der har været på såkaldt 'tålt ophold' i Danmark de seneste år, og som udgangspunkt bor i Center Sandholm

Mere end hver tredje har begået kriminalitet
Mere end hver tredje - eller helt præcist 24 ud af 67 personer - har begået kriminalitet i perioden 2011 til 2015, mens de var på 'tålt ophold'. Det fremgår af et svar til Folketingets retsudvalg.

Ifølge flere borgere er det 'vanvittigt', at personer på 'tålt ophold' har mulighed for at begå kriminalitet. Man mener, at de kriminelle udlændinge - også efter endt straf - skal være frihedsberøvet, indtil de kan sendes tilbage til deres hjemlande.

"De her hårdkogte kriminelle må jo grine ad os. De må virkelig synes, at det er dybt underholdende, at de kan være her på tålt ophold, fordi vi ikke kan sende dem hjem, og så kan de rende rundt og begå grov kriminalitet," siger borgerne og fortsætter:

"Hvis folk på 'tålt ophold' i Danmark begår alvorlig kriminalitet som narkohandel, vold, hæleri eller andet, må vi simpelthen lukke dem inde, indtil vi kan udvise dem igen. Personer på 'tålt ophold' har ikke ret til at bo i Danmark, enten fordi de er til fare for statens sikkerhed, har begået krigsforbrydelser eller anden alvorlig kriminalitet."

Problemet flyttes
Personer på 'tålt ophold' bor som udgangspunkt i Center Sandholm , og her får de kost, sundhedsbehandling og eventuelt lommepenge. Men disse udlændinge må ikke tage lønnet arbejde i Danmark og må ikke uden tilladelse overnatte uden for Center Sandholm.

Det er tidligere oplyst, at Center Sandholm på sigt vil blive et rent modtagecenter, hvilket sikkert vil ændre ovennævnte situation for Blovstrød, men det vil blot flytte problemet til en anden del af landet.

Orienteringsmøde med politiet
Som tidligere annonceret vil Nordsjælland Politi i aften (onsdag) afholde et orienteringsmøde for Blovstrød (Grundejerforeningernes for- og næstformænd), hvor man dog nok ikke kommer ind på ovenstående emne, idet orienteringsmødet først og fremmest vil handle om indbrudssikring, Nabohjælp, og så vil man have en overordnet drøftelse om tryghed, hvor man blandt andet vil tale om Tryghedsvandring.