Kloakvand med toiletpapir og andre uhumskheder løber ud på engen

Hver gang der har været et kraftigt regnskyld, løber der kloakvand ud fra en brønd på Blovstrød-engen og videre ud over stien

Der er toiletpapir og andre uhumskheder på arealet rundt om brønden og hen over stien.  Foto: AOB

Der er toiletpapir og andre uhumskheder på arealet rundt om brønden og hen over stien. Foto: AOB

AOB er blevet kontaktet af en Blovstrød-borger, Bernt Søgaard Farver, som gør opmærksom på, at kloaksystemet på Blovstrød-engen på en eller anden måde er defekt, idet en af betonbrøndene, som er placeret tæt på stien 'tømmer' klokvand ud over engen og stisystemet, når der har været kraftigt regnvejr. Bernt Søgaard Farver fortæller, at det ikke blot er i år - men mindst i de sidste fire år - at der har været problemer med denne kloakbrønd.

Det er denne brønd, som 'tømmer' kloakvand ud over stisystemet på Blovstrød-engen. Foto: AOB

Det er denne brønd, som 'tømmer' kloakvand ud over stisystemet på Blovstrød-engen. Foto: AOB

Toiletpapir og andre uhumskheder
Og det er ikke blot almindeligt overfladevand, som vælter ud - idet der er tale om blandingsvand - dvs. at også kloakvand fra toiletterne løber i samme system. Det ses også helt tydeligt, idet der er toiletpapir og andre uhumskheder på arealet rundt om brønden og hen over stien. "Dette er ret ulækkert og ikke særlig heldigt, idet der er mange legende børn langs stien op mod indhegningen til køerne," siger Bernt Søgaard Farver, som også har sendt os billeder fra vinteren 2013, hvor kloakvandet var frosset til is. 

Dette billede er fra vinteren 2013 fra samme sted med frossent kloakvand. Man kan kun gisne om, hvad det brune er! Foto: B  ernt Søgaard Farver

Dette billede er fra vinteren 2013 fra samme sted med frossent kloakvand. Man kan kun gisne om, hvad det brune er! Foto: Bernt Søgaard Farver

Forsyningen svarer
Redaktionen har nu talt med ingeniør Ole Papsø fra Forsyningen Allerød Rudersdal A/S, og vi har samtidig sendt fotos fra området.

Ole Papsø svarer tilbage: "Tak for oplysningen, og vi skal selvfølgelig rydde op, når der har været overløb fra kloakken. Det bliver gjort i dag - fredag!.

Overløbene kommer, fordi ledningen stopper til. Det er tidligere sket med typisk et par års mellemrum. Vi er opmærksomme på det og overvejer, hvilke muligheder vi har for at forebygge tilstopningerne eller undgå overløbene."