Hård kerne af flygtningebørn hærger i området

Tyveri, hæleri og stofmisbrug: En gruppe bestående af unge primært fra nordafrikanske lande udgør et stort problem

For tiden bor en hård kerne på 33 af dem, der skaber problemer, på en speciel afdeling i Center Sandholm.

For tiden bor en hård kerne på 33 af dem, der skaber problemer, på en speciel afdeling i Center Sandholm.

Knap 3000 flygtningebørn er de sidste to år søgt mod Danmark for at komme i sikkerhed og få en ny chance i livet, men i slipstrømmen er også fulgt små grupper af asylsøgere med en helt anden dagsorden. Det skriver eb.dk, og her er klip fra artiklen:

Børn med gadeorienteret adfærd
Det gælder specielt en gruppe bestående af unge primært fra nordafrikanske lande og specielt Marokko, som af Røde Kors bliver betegnet som børn med gadeorienteret adfærd, der ofte har et stofmisbrug og en plettet straffeattest.

En hård kerne på en speciel afdeling i Center Sandholm
I 2014 og 2015 ankom der 247 mindreårige asylsøgere fra Marokko og Algeriet til Danmark. For tiden bor en hård kerne på 33 af dem, der skaber problemer, på en speciel afdeling i Center Sandholm i Blovstrød, mens et ukendt antal af dem lige nu også sidder anbragt rundt omkring i landet på sikrede institutioner.

Flyttes til Center Sandholm
"Der har været en del, der bliver flyttet til Center Sandholm, efter at have indledt deres ophold ude på børnecentrene, hvor de har haft en negativ toneangivende adfærd, som vi så kan justere på her," siger Jannich Bisp, funktionsleder i Dansk Røde Kors.

"Der er tale om 16-17-årige drenge, hvis adfærd bærer præg af at, at de har haft en meget omtumlet opvækst og tilværelse. Flere af dem taler forskellige sprog, eksempelvis svensk, tysk, fransk eller spansk, og det tyder på, at de har opholdt sig i andre europæiske lande i længere tid," siger han.

Kriminelle
I en rapport fra 2014 angiver Røde Kors, at de unge med gadeorienteret adfærd, der havner i problemer, ofte har flere lovovertrædelser bag sig, typisk tyveri eller hæleri.