Facebook-­gruppen 'Sikker i Blovstrød' efterlyser en konstruktiv ordning

Der kommer utrolig mange input til gruppen, men spørgsmålet er så bare, hvordan koordinerer man det. Nedsætter man en gruppe eller hvad?

Indbuddene i Blovstrød stiger voldsomt - hvad gør vi?

Indbuddene i Blovstrød stiger voldsomt - hvad gør vi?

Der sker utrolig mange indbrud her i Blovstrød. Antallet af indbrud i vor landsby er steget med 100% fra 2014 til 2015, og det har medført at nogle borgere sidste år i november måned oprettede Facebook-gruppen 'SIKKER i BLOVSTRØD'. Der er nu 226 medlemmer i den lukkede gruppe, og som kun er for Blovstrød­-borgere.

Statistik over indbrud i Blovstrød
Med hensyn til indbrud er Allerød i følge 'Bolius' røget ind på en klar 1. plads i sidste kvartal. Hørsholm kommune ligger på en 2. plads, og Rudersdal ligger på en 3. plads.

Ved mødet med politiet oplyste de, at Blovstrød ikke er hårdere belastet end resten af Allerød - men dette er ikke korrekt. Vor skarpsindige læser, Vøgg Løwe Nielsen, oplyser, at Blovstrød har ca. 9% af boligerne i kommunen, men indbrudene udgør 21%. Dvs. at Blovstrøds andel af indbrud er mere end det dobbelt af resten af kommunen, hvilket absolut ikke fremgik af mødet.

En anden Blovstrød-borger, skriver: Det er således svært ikke at mistænke Center Sandholm og udrejsecenter Sjælsmark for at være problemet - eller i hvert fald en del af problemet.

Indsætter man en aktiv gruppe?
Der kommer utrolig mange input til Facebook-siden, men spørgsmålet er så bare, hvordan koordinerer man det. Nedsætter man en aktiv gruppe eller hvad? 

Vi bringer her nogle klip fra de input man kan læse på Facebook-siden, hvor man desværre også kan læse, at det ikke altid er nok at være opmærksom.

”Jeg har prøvet at benytte app'en ("Politi") til at advisere om mistænkelig opførsel ­ og den app skal IKKE bruges, hvis det er et tip der haster, for de overvåger ikke app-­input særlig tit. Jeg blev ringet op af en betjent, der fortalte mig dette; han anbefalede at ringe 114 i stedet ­ eller simpelthen 112 hvis man ser et igangværende indbrud.”

”Politiet fik et tip fra en venlig Blovstrød borger, som havde set en mistænkt i vores indkørsel, men der ville de kun sende en vogn, hvis de havde tid til det, og det havde de så desværre ikke! ­ To timer senere kom jeg hjem til et opbrudt, gennemrodet hus.”

”I nat havde en familie på vores vej indbrud ­imens de sov - den ene inde i stuen. Det skræmte ikke tyvene væk, at der helt tydeligt var nogen hjemme ­ og heller ikke at familien har en stor hund!!! ­ Der skal nu ske noget SERIØST med det her problem nu!”

”Fint med møder og nabohjælp, men det er slet ikke nok til at få styr på det her. Der skal tages hårdere fat, ­og det skal ske inden der er nogen der kommer til skade.” 

”Nu spørg jeg bare ud i gruppen her.... Kunne det være en idé, hvis vi prøver at finde en­ til to 'ambassadører' på hver vej mht. nabohjælp?"

”Kunne det ikke være spændende at se, om vi kan få hele Blovstrød dækket ind (de der altså vil det) med Nabohjælp, fx inden for en eller anden given periode ?­ Hvad tænker i?”

Hvordan kommer vi videre?
Som Gitte Damgård - initiativtager til gruppen - fortæller til AOB: ”Ja, der kommer forskellige input og forskellige forslag, og nu skal vi også lige finde ud af, hvordan vi kommer videre.

Som jeg oplever det, så nytter det ikke, at vi bare bliver helt passive og venter, at andre gør arbejdet for os - ­ vi må selv tjekke op på, om vores låse er i orden, få alarmsystemer på husene og også orientere os i forhold til Nabohjælp, som adskillige i Blovstrød allerede var meldt på, men som mange af os vist ikke helt kendte til. Så ja, det er en ny verden vi skal ind i, og vi må alle stramme op.

Ingen af os ønsker, at Blovstrød bliver et 'tag­selv'-bord, og det tror jeg, vi er mange der gerne vil gøre en indsats for ikke udvikler sig yderligere.

I løbet af kort tid vil jeg prøve at tage fat i politiet, byrådsmedlemmerne, borgmesteren og BlovstrødListen, som tidligere har holdt møder med grundejerforeningerne/beboerforeningerne, for at se om også den del kan genoptages og udvides.

Vi arbejder kraftig på sagen!" slutter Gitte Damgård.