200 asylansøgere demonstrerer

I tirsdags var der demonstration af asylansøgere foran Center Sandholm - på torsdag gentages demonstrationen i Allerød Bymidte 

Omkring 200 asylansøgere og andre demonstrerede ved Udrejsecentret Sjælsmark, hvorfra de samlet gik de halvanden kilometer til Center Sandholm. Arkivfoto: AOB

Omkring 200 asylansøgere og andre demonstrerede ved Udrejsecentret Sjælsmark, hvorfra de samlet gik de halvanden kilometer til Center Sandholm. Arkivfoto: AOB

Samtidig med at politikerne på Christiansborg i tirsdags besluttede at stramme reglerne for migranter og flygtninge, demonstrerede omkring 200 asylansøgere og andre ved Udrejsecentret Sjælsmark, hvorfra de samlet gik de halvanden kilometer til Center sandholm. 

Demonstranterne var utilfredse med, at mange asylansøgere bliver afvist og står til udvisning. De mener også at asylansøgere bliver lagt for had og ofte bliver opfattet som kriminelle. 

11 krav
Ifølge Freedom of Movements Facebookside har demonstranterne disse 11 krav: 

1. Vi kræver ikke at blive overført med magt til et fængsel i Ikast, Jylland.

2. Vi kræver asyl i Danmark.

3. Vi er ikke kriminelle. Vi kræver, at Kriminalforsorgen ikke er ansvarlig for vores liv.

4. Vi kræver stop for tvungne deportationer, hvad enten hemmelig eller offentlig. Vi er flygtninge, vores lande er i krig.

5. Vi kræver ret til at arbejde.

6. Vi kræver passende boliger. Vi har ikke engang varmt vand.

7. Vi kræver ret til medicin og behandling, der opfylder vores behov.

8. Vi kræver ansvarlighed fra myndighederne. Hvem kan vi spørge om vores sager? Hvor længe skal vi vente i Sjælsmark?

9. Vi kræver en ende på 'motivationsfremmende foranstaltninger'. At politikkere sigter mod at 'motivere' os til at forlade landet ved at ydmyge os.

10. Vi kræver bevægelsesfrihed og frihed til at blive her i landet. Kort sagt, kræver vi retten til at have rettigheder!

11. Endelig kræver vi afskaffelse af lejre som Sjælsmark.

Ny demonstration
Demonstrationen fra Sjælsmark til Sandholm følges nu op af en ny demonstration på torsdag kl. 16:00 i bymidten i Lillerød.

Bag denne demonstration står også beboerne på Udvisningscentret Sjælsmark og organisationen Freedom of Movements.