Så er træerne plantet på Kongevejen

De nøgne træer ved byporten syner ikke af ret meget. Mon det nogensinde bliver til en rigtig grøn byport?

De nøgne platantræer ved byporten er nu på plads, men de syner ikke af ret meget. Foto: AOB

De nøgne platantræer ved byporten er nu på plads, men de syner ikke af ret meget. Foto: AOB

Som de fleste bilister sikkert har bemærket, er vor nyrenoverede Kongevej nu blevet beriget med en lang række platantæer - næsten 50 styk - langs vestsiden af vejen - fra Sortemosvej-T-krydset og ned til den sydlige byport. Opstarten af plantningen er kommet igang lidt før end oprindeligt planlagt, men træerne står nu ranke som en række soldater.

Platantræerne står nu ranke som en række flotte soldater. Foto: AOB

Platantræerne står nu ranke som en række flotte soldater. Foto: AOB

Det har dog taget noget længere tid med selve plantningen, idet jorden, hvor træerne skulle placeres, var fyldt med beton og skærver, som først måtte bortskaffes med trykluftbor og gravemaskine, og efterfølgende er ny plantejord fyldt op om rødderne.

Jorden, hvor træerne skulle placeres, var fyldt med beton og skærver. Nogle steder måtte der bruges trykluftbor og gravemaskine for at give fornuftig plads til træernes rødder. Foto: AOB

Jorden, hvor træerne skulle placeres, var fyldt med beton og skærver. Nogle steder måtte der bruges trykluftbor og gravemaskine for at give fornuftig plads til træernes rødder. Foto: AOB

Det var meningen, at selve byporten - som kommunen har kaldt "Den grønne byport" - på lang afstand skulle signalere til de sydfra kommende bilisterne, at nu kom man til et bymæssig område, hvor man derfor skulle sænke farten. Men hvor meget signalerer træerne i praksis? Om vinteren - med nøgne grene - skal man meget tæt på trægruppen, før man observerer, at der i det helete taget er tale om en byport med træer. Det er mere de lyse støttepæle om træerne man ser.

Men lad den endelige dom falde til foråret - når platantræerne er sprunget ud, græsset er grønt og den lyse asfalt er lagt!