Jeg frygtede for mit liv

En 26-årig mand skal seks år i fængsel for drabsforsøg på en politimand. Han stak ham i halsen med en kniv

Det var i Center Sandholm, at en 26-årig statsløs palæstinenser stak en kniv i halsen på en politiassistent. Arkivfoto: AOB

Det var i Center Sandholm, at en 26-årig statsløs palæstinenser stak en kniv i halsen på en politiassistent. Arkivfoto: AOB

En tidlig morgen i september sidste år forsøgte en statsløs palæstinenser at dræbe en politiassistent med en kniv i Center Sandholm. Det skrev vi om den 29. september 2015 - LÆS HER: Betjent stukket ned

Den 26-årige Ibrahim Ali Freij er ved Retten i Hillerød nu blevet idømt seks års fængsel for drabsforsøg.

Blandt de seks nævninger og de tre dommere var der uenighed om, hvorvidt straffen skulle være seks år eller højere.

Men flertallet mente ikke, at der var særlige omstændigheder, der gjorde, at manden skulle straffes hårdere end de seks år, som er udgangspunktet for, hvad man får i straf for drabsforsøg i Danmark.

  • Drabsforsøget var ikke planlagt, men opstod spontant under et indbrud.
  • Tiltalte var heller ikke klar over, at den forurettede var politibetjent, siger retsformand Margrete Nissen.

Foruden fængselsstraffen blev den 26-årige udvist af Danmark for bestandigt.

Havde det stået til anklageren, skulle han idømmes en straf på otte år.

"Jeg mener, der var nogle skærpende omstændigheder, fordi det er en tydeligt radikaliseret person, der begår drabsforsøg i Islamisk Stats navn," siger senioranklager Bente Schnack.

Under retssagen er det kommet frem, at manden skrev sedler med indhold, der kunne tyde på, at han sympatiserede med Islamisk Stat både før og efter overfaldet.

På sin profil på Facebook havde han også billeder af sig selv med Islamisk Stats flag.

Den statsløse palæstinenser har selv erkendt, at han begik grov vold, da han stak politiassistenten i halsen, armen og ryggen.

Han har nægtet sig skyldig i drabsforsøg, men vælger ikke at anke dommen.

Både politiassistenten og flere medlemmer af hans familie var mødt op i retten for at høre afgørelsen.

Da overfaldet fandt sted 29. september sidste år, boede den 26-årige på Udrejsecenter Sjælsmark, der ligger to kilometer fra Center Sandholm, fordi myndighederne havde besluttet, at han skulle forlade Danmark.

Han er ud over drabsforsøg fundet skyldig i at true en politibetjent på livet, begå fire indbrud, have et våben og for at prøve at flygte fra Vestre Fængsel.

Jeg frygtede for mit liv
Ved retsmødet udtalte politiassistenten ifølge bt.dk: "Overfaldsmanden hugger til, og det er min opfattelse, at han går efter at skære min hals over. Samtidig siger han "Allahu Akbar" ("Gud er stor"), "die svine","

Betjenten blev ifølge ham selv overfaldet bagfra, da han mødte tidligt om morgenen i Center Sandholm den 29. september sidste år. Her fortæller politiassistenten, at han er sikker på, at den 26-årige overfaldsmand ville slå ham ihjel. 

Politiassistenten får dog kniven fra den 26-årige, og han smider den ind i et andet lokale og slår den 26-årige i hovedet.

"Jeg overvejede at stikke kniven ned i halsen på ham for at slippe væk, men vælger at smide kniven ind på kontoret ved siden af og slå ham i hovedet," siger politiassistenten ifølge bt.dk.