Kaserner afløser hospitaler

Blandt andet Høvelte Kaserne afløser Gentofte og Frederiksberg hospitaler som mulig indkvartering af karantæneramte

Tre nordsjællandske kaserne - blandt andet Høvelte Kaserne - afløser Gentofte og Frederiksberg hospitaler som mulig indkvartering af karantæneramte i hovedstadens ny beredskabsplan. Foto: AOB

Tre nordsjællandske kaserne - blandt andet Høvelte Kaserne - afløser Gentofte og Frederiksberg hospitaler som mulig indkvartering af karantæneramte i hovedstadens ny beredskabsplan. Foto: AOB

Livgardens kaserne i Høvelte, Forsvarets kursuscenter på Høveltegård samt Jægersprislejren er i spil som steder, sundhedsmyndighederne kan tage i brug som karantænefacilitet, hvis der opstår mistanke om at et større antal personer er smittede med en farlig sygdom - for eksempel i et fly der ankommer til Københavns Lufthavn. Det skriver Frederiksborg Amts Avis og uddyber:

Region Hovedstaden er netop nu ved at vedtage en karantæneplan som led i regionens beredskab, og her afløser de tre nordsjællandske militære anlæg samt marinestation Holmen og Almegård kaserne på Bornholm to hospitaler, Gentofte og Frederiksberg, som falder ud af den ny plan.

Karin Friis Bach, formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, siger: "Karantæneplanen er vigtigt at have klar, fordi vi jo aldrig ved, om vi pludselig skulle få brug for den. Jeg håber ikke, at det sker, men på den anden side har der jo de seneste år med mellemrum været frygt for epidemier af alvorlige smitsomme sygdomme, der kunne sprede sig til blandt andet Danmark, så jeg synes, det er godt, at vi er velforberedte." 

Regionen vil samarbejde med Forsvaret om løsningen af opgaven, sådan at nogle af forsvarets kaserner vil kunne inddrages som eksterne karantænefaciliteter.

"Karantænefaciliteterne er beregnet for dem, som man har mistanke om er smittede. Alle, som er blevet syge, vil blive bragt til hospitalerne og behandlet i isolation," slutter Karin Friis Bach.