Blovstrøds lokale håndboldstjerner har fået ny sponsor

Blovstrøds U10-håndbolddrenge er kommet flyvende fra start i denne sæson og ligger på en foreløbig 1. plads

  Blovstrøds U10-håndbolddrenge er trukket i nye klæder - sponseret af den internationale virksomhed HellermannTyton.   Foto: Lene Norden

Blovstrøds U10-håndbolddrenge er trukket i nye klæder - sponseret af den internationale virksomhed HellermannTyton. Foto: Lene Norden

Blovstrøds U10-håndbolddrenge kan trække i nye klæder sponseret af den internationale virksomhed HellermannTyton, som er producent af blandt andet kabel og kabelbindere. Det lader til at være en god investering for sponsoren. Holdet er nemlig kommet flyvende fra start i denne sæson og ligger på en foreløbig 1. plads i sin række med maximumpoint og en målscore på +83 efter 6 kampe.

Man lærer bedst, når man har det godt sammen
Hver onsdag eftermiddag og lørdag formiddag slides der i det i Blovstrødhallen. Men der grines og leges også. Filosofien bag håndboldholdet er, at man lærer bedst, når man har det godt sammen med sine holdkammerater. Derfor kan trænerne også glæde sig over den stærke holdånd på tværs af tre årgange.

"En af vores trænere sagde en gang, at 'man skal være glad, når man kommer, og endnu gladere, når man går hjem igen'. Det praktiserer vi fortsat," siger træner og formand Lene Norden.

Flot pokal i stævnet Rudersdal Cup
Den stærke holdånd og viljen til at kæmpe for holdet indbragte i september førstepladsen og en flot pokal i opvarmningsstævnet Rudersdal Cup. Og lige nu ligger drengene foreløbig suveræn på 1. pladsen i B-rækken.

Når stemningen er god, får børnene de bedste muligheder for at udvikle sig, og fokus er i høj grad på at udvikle børnenes spilforståelse.

"Vi prioriterer, at børnene får lov til at tænke selv, når de spiller. Vi giver dem simple redskaber til at tackle bestemte situationer, men forsøger at lære dem at se og udnytte de muligheder, der opstår i løbet af en kamp," siger træner Dennis Jensen.

Fokus på hygge og god atmosfære
Holdets trænerteam består af to trænere og to unge hjælpetrænere. Udover at deltage i selve træningen af børnene, er hjælpetrænerne klar til at hygge og pjatte med børnene, når der er en pause i træningen.

"Børnene har en fantastisk energi, og hvis der er en vandpause, går der ikke mange øjeblikke, før der enten er en, der vil skyde straffe på en af trænerne eller bare vil pjatte og lege," siger Mads Kamper, som er den ene af de to hjælpetrænere.

Holdet har lavet en aftale med Blovstrødhallens cafeteria, 'Sportscaféen', om en håndboldsnack hver onsdag, når børnene kommer sultne fra skole og skal træne.

"Så får vi en hyggestund og får snakket af en halv times tid, inden vi trækker i håndboldtøjet og går i hallen," siger Karoline Vinther Jørgensen, den anden hjælpetræner på holdet.

Løbende nye spillere
Der kommer løbende nye spillere til, og Blovstrød har meldt et hold mere til turneringen. Derfor falder det nye sæt kamptøj på et tørt sted, da der er kampe for begge hold hver weekend.

I weekenden den 19.-20. november gælder det Team Helsinge på udebane og Allerød HK i et vaskeægte lokalopgør i Lillerødhallerne.

  Holdet indbragte i september førstepladsen og en flot pokal i opvarmningsstævnet Rudersdal Cup. Foto: Heidi Thygesen

Holdet indbragte i september førstepladsen og en flot pokal i opvarmningsstævnet Rudersdal Cup. Foto: Heidi Thygesen