Tidskapsel nedlagt på Blovstrød Skole

Nedgravningen af en tidskapsel var afslutningen på en spændende emneuge om fortid og fremtid: 'Tidsrejsen'

Skoleleder Kirsten S. Andersen med tidskapslen, som indeholder mange forskellige genstande, som har været i brug i år 2016. Foto: AOB

Skoleleder Kirsten S. Andersen med tidskapslen, som indeholder mange forskellige genstande, som har været i brug i år 2016. Foto: AOB

Eleverne fra Blovstrød Skole har haft en emneuge om fortid og fremtid: 'Tidsrejsen', hvor alle elever aktivt har deltaget. Emneugen blev afsluttet i dag, fredag, med nedlæggelse af en tidskapsel i skolegården, hvor alle 400 elever var samlet.

Tidskapslen indeholdt tekst og tegninger, samt genstande, som har været i brug i år - herunder en mobiltelefon og en CD med Pippi Langstrømpe. Tidskapslen må først åbnes igen om 50 år - og så er det jo spørgsmålet, om man til den tid ved, hvad en CD er for noget.

Uge 46 har på skolen stået i 'Tidsrejsens' tegn, og overalt på skolen har eleverne været aktive med diverse projekter. Eleverne i indskolingen og på mellemtrinnet har intenst arbejdet inden for tre overordnede temaer: børneliv, kultur og opfindelser - og der er arbejdet med fire perioder: Omkring 1500-tallet, 1800-tallet og i dag og fremtiden. Udskolingen har arbejdet med temaet 'Vand gennem tiderne'.

Skoleleder Kirsten S. Andersen og   viceinspektør Anders Bang-Petersen sænker tidskapslen ned i skolegården. Efterfølgende vil der over den tildækkede kapsel blive udlagt en plade med inskription, hvor der bl.a. vil anføres, at kapslen først må åbnes i år 2066. Foto: AOB

Skoleleder Kirsten S. Andersen og viceinspektør Anders Bang-Petersen sænker tidskapslen ned i skolegården. Efterfølgende vil der over den tildækkede kapsel blive udlagt en plade med inskription, hvor der bl.a. vil anføres, at kapslen først må åbnes i år 2066. Foto: AOB

Alle 400 elever fulgte med, da tidskapslen blev nedlagt i skolegården - tæt ved skolens flagstang. Foto: AOB

Alle 400 elever fulgte med, da tidskapslen blev nedlagt i skolegården - tæt ved skolens flagstang. Foto: AOB

Blandt de mange projekter, som eleverne havde arbejdet med, var udskolingens tema 'Vand gennem tiderne', og de havde bl.a. i papmache udført en imponerende akvædukt, som bekendt er en kunstig kanal, som lede vand fra et sted til et andet. Endvidere havde eleverne udført et effektivt rensningsanlæg med sandfiltre. Foto: AOB

Blandt de mange projekter, som eleverne havde arbejdet med, var udskolingens tema 'Vand gennem tiderne', og de havde bl.a. i papmache udført en imponerende akvædukt, som bekendt er en kunstig kanal, som lede vand fra et sted til et andet. Endvidere havde eleverne udført et effektivt rensningsanlæg med sandfiltre. Foto: AOB