Nabohjælp: Pas på dit kreditkort og koden!

En Blovstrød-borger fortæller, hvordan han er blevet afluret sin kode og næsten franarret sit dankort

  I Kvickly er en Blovstrød-borgers kode til sit visakort blevet afluret.

I Kvickly er en Blovstrød-borgers kode til sit visakort blevet afluret.

En Blovstrødborger fortæller til AOB, at han i dag ved frokosttid i Kvickly i Allerød er blevet antastet af trick-tyve.

Da borgeren kommer ud fra butikken, står der et ungt, velklædt, nydeligt par af udenlandsk herkomst på parkeringspladsen tæt ved hans bil. De står med et bykort og peger forvirret i alle retninger, og kvinden er ret fortvivlet og spørger på et gebrokkent sprog om vej til et hospital, hvor hendes mor er blevet indlagt. Parret taler meget dårligt engelsk og lidt fransk, men intet dansk. De fremviser et vejkort, der dog kun dækker Storkøbenhavn, og spørger om, hvordan de kommer til hospitalet.

Den hjælpsomme Blovstrød-borger antager, at det nok er på Hillerød Hospital, at moderen er indlagt - hvorefter de spørger, hvor togstationen ligger - og om de kan få nogle 10-kroner. Da det ikke lykkes at få dem til at forstå vejen til stationen, foreslår borgeren de ulykkelige, at han tager dem med i sin bil til Allerød Station. På vejen bliver kvinden ringet op på sin mobiltelefon, angiveligt af hendes moder! Borgeren tilbyder dem en pengeseddel; men de vil gerne have mønter. Derfor veksler borgeren penge ved kiosken ved stationen, og forærer dem de ønskede mønter til togrejsen.

Parret virker meget taknemmelige og kvinden griber borgerens hånd som tak. Det hele er meget forvirrende, og pludselig lister kvinden borgerens kreditkort ud af den tegnebog, han holder i hånden efter at have udbetalt mønterne. Han har dog fat i hendes hånd og får straks vristet dankortet fra hende. Herefter forsvinder det 'ulykkelige' par hurtigt afsted mod perronen!

Efterfølgende kan Blovstrød-borgeren huske, at han, da han betaler ved Kvickly-kassen, hører to udenlandstalende mænd bag sig. De har sandsynligvis afluret koden, da den blev indtastet på terminalen og har haft kontakt til det unge par. Måske var det dem, der ringede til kvinden i bilen?

Til alt held lykkedes det ikke banden også at få visakortet! Det gentagne ønske om at få mønter skyldtes sikkert, at de derved fik adgang til borgerens tegnebog.

Sagen er blevet politianmeldt, og der er skrevet rapport af hændelsesforløbet.

MORALE
Den hjælpsomme Blovstrød-borger erkender efterfølgende, at han har været alt for godtroende og for hjælpsom og siger, at fremover vil han være meget mere forsigtig med at hjælpe andre!

Han opfordrer alle til at være meget opmærksomme på 'ulykkelige' personer, og i øvrigt bør man sikre sin kode og passe godt på sit kreditkort.