Børehaveklasse besøgte de flyvende droner

De yngste elever fra Allerød Privatskole fik et spændende indblik i naboen NIRAS' droneaktiviteter

"Kan den også have mennesker med? Så vil jeg flyve i skole i sådan en”, lød det fra en af eleverne.

"Kan den også have mennesker med? Så vil jeg flyve i skole i sådan en”, lød det fra en af eleverne.

De yngste elever fra Allerød Privatskole fik et spændende indblik i droneaktiviteterne hos NIRAS, som er nabo til skolen, og som de besøgte på droneflyvepladsen.

"Ej, hvor vildt! Kan den også have mennesker med? Så vil jeg flyve i skole i sådan en”, lød det fra en af eleverne, da dronepilot Søren Rolin demonstrerede sine evner som dronepilot.

Eleverne fik også taget 'drone-selfies' på græsplænen mellem skolen og NIRAS - det område, der er blevet døbt 'NIRAS Aerodrome', og som er et officielt testflyvningsområde.

Spørgelysten var stor, og den blev ikke mindre, da børnene inde på direktør for infrastruktur Carsten Heine Lunds kontor fik en kort indføring i projekterne omkring broer, tunneller, jernbaner og veje, som det rådgivende ingeniørfirma er involveret i.

"Vi vil gerne være synlige i lokalområdet, og det er aldrig for tidligt at forsøge at gøre unge mennesker interesseret i ingeniørfaget," udtaler Carsten Heine Lund.

Børnene var dog ikke i tvivl om, hvis job de helst ville have. Der var temmelig stor enighed om, at det var dronepiloten Sørens.