Privatskolen i Blovstrød kan bl.a. tilbyde svømmeundervisning

Allerød Privatskole, som kommer til Blovstrød, har fået samme aftale med kommunen, som Allerød Gymnasium har. Det vil sige, at man kan benytte kommunens haller inkl. de to svømmehaller

Allerød Privatskole har skrevet under på en lejekontrakt med Ny Allerødgård, der tidligere husede Sjælsø Gruppen. Manipuleret foto: AOB

Allerød Privatskole har skrevet under på en lejekontrakt med Ny Allerødgård, der tidligere husede Sjælsø Gruppen. Manipuleret foto: AOB

Som vi skrev i torsdags kommer Allerød Privatskole til Blovstrød. Sagen er den, at initiativtagerne til Allerød Privatskole kunne ikke få enderne til at nå sammen på Bjarkesvej i Allerød - derfor gik gruppen tilbage til den oprindelige idé om Ny Allerødgård i Blovstrød, og da bygningerne endnu ikke var lejet ud - og der var skiftet mægler - så gik det hele op i en højere enhed.  

Indeholder alt, hvad der er behov for
I en pressemeddelelse fortæller en af initiativtagerne, Michael Nørregaard: "Bygningerne kan indeholde alt det, vi skal bruge. Vi får nu fysisk plads til alle faglokaler, og med 5.000 kvadratmeter under tag, så vil vi også kunne tilbyde tre spor i eksempelvis udskolingen. Vi har også indgået en aftale med Allerød Kommune om at bruge kommunens fritidsaktiviteter. 

Vi har således fået de samme aftaler, som Allerød Gymnasium har. Det vil sige, at vi kan bruge kommunens haller, og dermed også benytte kommunens to svømmehaller. Derfor kan vi også tilbyde svømmeundervisning til de kommende elever," siger Michael Nørregaard. 

Udendørsarealet ved Ny Allerødgård bliver på omkring 15.000 kvadratmeter mod 5.000 kvadratmeter ved Bjarkesvej.

Transport til skolen
Michael Nørregaard siger videre: "Placering er mellem Lillerød og Blovstrøds gamle bydel, hvor der ikke lige nu ligger boliger helt tæt på. Det her er en anden placering end på Bjarkesvej. Det er mere naturskønt, men det er også længere fra bebyggelserne. Der kommer store supercykelstier på begge sider af Sortemosevej, og cykelstierne i området bliver udvidet i forbindelse med de nye byggerier i Blovstrød. Derudover forventer vi også at lave 'cykelbusser', hvor en voksen cykler foran og bagved en gruppe elever, samt at facilitere en samkørselsordning via vores hjemmeside, og vi har også planer om at lave skolepatruljer i dialog med politiet." Michael Nørregaard henviser også til, at bus 385 fra Rønneholtparken og bymidten i Lillerød kører lige forbi. 

Obligatorisk madordning
"Det er helt ekstraordinært flotte rammer," siger Michael Nørregaard, der sammen med resten af initiativtagerne er begejstrede for deres nye bygninger. "Derudover har vi nu også et industrikøkken, så vi kan lave mad til eleverne på stedet. Der vil være en obligatorisk madordning fra dag ét," siger Michael Nørregaard, der sammen med resten af initiativtagerne har ført forhandlingerne om at leje Ny Allerødgård direkte med Ib Henrik Rønje, der er direktør for Kongeegen A/S. 

En dispensationen mangler
Nu mangler bare en dispensation fra lokalplanen fra Allerød Kommune, så der kan drives skole på matriklen. Punktet er på det førstkommende møde i Teknik- og Planudvalget, og ifølge Michael Nørregaard er Ib Henrik Rønje i dialog med kommunen. 

Ny Allerødgård - en firlænget gård

De fire længer er bundet sammen af et imponerende atrium, der skaber et fantastisk indendørs miljø.

De fire længer er bundet sammen af et imponerende atrium, der skaber et fantastisk indendørs miljø.

Ny Allerødgård er en firlænget gård bygget i 1884 og renoveret i 2003. De fire længer er bundet sammen af et imponerende atrium, der skaber et fantastisk indendørs miljø med utallige anvendelsesmuligheder. Hele stemningen og atmosfæren i bygningen er et rigtig godt udgangspunkt for at skabe et fagligt og lærerigt undervisningsmiljø i tråd med skolens værdigrundlag. De flere kvadratmeter giver større klasselokaler og fællesarealer samt god plads til leg, boldspil osv. 

Åbent hus
Der er åbent hus på Ny Allerødgård allerede på søndag, den 7. februar, hvor alle interesserede er velkomme til at se Allerød Privatskoles nye lokaler.

LÆS OGSÅ: Privatskole til Blovstrød