Så er der igen hærværk på postkassen ud for kirken

Det er usikkert, hvorfor postkassen brydes op, men en nærliggende tanke er, at gerningsmændene er på jagt efter værdier i brevene

Sidst gang - i september måned (ovenstående foto) - var der hærværk på postkassen ud for kirken på Blovstrød Byvej. Nu er den gal igen. Til trods for at siderne nu er blevet forstærket, er det alligevel lykkedes at brække ind i postkassen (jf. nedenstående foto). Arkivfoto: AOB

Sidst gang - i september måned (ovenstående foto) - var der hærværk på postkassen ud for kirken på Blovstrød Byvej. Nu er den gal igen. Til trods for at siderne nu er blevet forstærket, er det alligevel lykkedes at brække ind i postkassen (jf. nedenstående foto). Arkivfoto: AOB

"Postkassen overfor kirken sad ikke hvor den plejede i morges. Faktisk lå den på jorden og så ret medtaget ud." Det fortæller vor læser, Henrik Lund, som har sendt os nogle fotos som dokumentation. Og det er ikke første gang, at netop denne postkasse udsættes for hærværk. Sidste gang var i september måned.

Flere Blovstrød-borgere må i de kommende dage således igen gå forgæves, når de skal aflevere et brev i postkassen ved Blovstrød Byvej, og har du inden for den sidste periode lagt et brev i postkassen, så er der risiko for, at posten aldrig når frem til den rette modtager.

Fotoet er taget i mørke med en smartphone - derfor lidt uskarpt, men man kan tydelig se, at man har haft mulighed for at brække den forstærkede side op af postkassen. Foto: Henrik Lund

Fotoet er taget i mørke med en smartphone - derfor lidt uskarpt, men man kan tydelig se, at man har haft mulighed for at brække den forstærkede side op af postkassen. Foto: Henrik Lund

Får ingen erstatning
Post Danmark udskifter løbende ødelagte postkasser med nye, der har forstærkede sider. Og hver eneste sag bliver anmeldt til politiet.

"Det er usikkert, hvorfor postkasserne brydes op, men en nærliggende tanke er, at gerningsmændene er på jagt efter værdier i brevene," siger Janus Erwolter, områdechef for København og Nordsjælland, og minder om, at man ikke bør lægge breve med værdifuldt indhold i postkassen, men i stedet gå på posthuset og vælge værdiforsendelse eller sende en pakke.

Og erstatning kommer ikke på tale, når vi taler om 'almindelige' breve.

“Man er velkommen til at kontakte vores kundeservice og efterlyse posten, hvis den ikke er nået frem. Finder vi den, vil den blive omdelt”, lover områdechefen.