Brevportoen er fra i dag hævet til 19 kr.

Service til Blovstrød-borgerne: Danmark har europarekord i brevpriser. Nu koster det 19 kroner for et brev, der er et døgn undervejs

"Prisen for at sende et standardbrev med Post Danmark stiger fra 2. januar med 25 øre til 4,75 kr., oplyser Post Danmark" - sådan lød teksten i 2012 - men det er historie. Som bekendt har portoen på et normalt brev været 10 kr. - men den er fra i dag hævet til - hold fast - 19 kr! 

Længere mellem forsendelserne
Der kan gå langt imellem, at et brev dumper ned i Blovstrød-borgernes brevsprække, og fremover bliver der nok endnu længere mellem forsendelserne.

Fra og med i dag - den 1. januar - koster det 19 kroner at frankere et såkaldt A-brev, hvor afsenderen har garanti for, at brevet havner i modtagerens brevkasse dagen efter. Tidligere kostede det ti kroner.

Prisstigningen meget markant
Den teknologiske udvikling med telefonbeskeder, e-mails, Skype og lignende tjenester har revet tæppet væk under det, der i mands minde ellers har været en af postvæsnets kerneforretninger.

Danskerne sender så få breve, at Post Danmark har svært ved at få en forretning ud af det, lød forklaringen, da prisstigningerne blev bebudet.

"Vi er klar over, at prisstigningen er meget markant, men den afspejler omkostningen ved et brev, der skal hurtigt frem," siger Henning Christensen, chef for PostNord Danmark, som Post Danmark er en del af.

Se de nye priser her.