Op til 180 flygtninge til Center Sandholm i dag. Flere flygtninge kan være på vej

Røde Kors er beredt på, at der kan være op mod 200 flygtninge på vej til Danmark. Hele ledelsen er samlet i Sandholmlejren, hvor der er blevet gjort klar med mad, værelser og ekstra dyner

Røde Kors forbereder sig på at huse op mod 200 flygtninge. Flere flygtninge kan være på vej i løbet af de næste par dage.  Foto: AOB

Røde Kors forbereder sig på at huse op mod 200 flygtninge. Flere flygtninge kan være på vej i løbet af de næste par dage.  Foto: AOB

"Vi har købt ekstra dyner og føler os velforberedte på at modtage de flygtninge, der kommer til Danmark." Det er meldingen fra Røde Kors, efter Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi kunne fortælle, at op mod 170 flygtninge i løbet af søndagen er søgt ind over grænsen ved Rødby. Det skriver Berlingeren i dag og uddyber:

"Vi har beredt os på, at der kan være op mod 200 flygtninge på vej til Danmark. Hele vores ledelse har samlet sig i Sandholmlejren, hvor der er blevet gjort klar med mad, værelser og ekstra dyner. Så i Røde Kors er vi helt klar til at tage imod flygtningene," siger Anne laCour, der er asylchef i Røde Kors.

På nuværende tidspunkt er Røde Kors i tæt dialog med Udlændingestyrelsen om, hvor mange flygtninge de kan geare at tage imod i Sandholmlejren og andre af landets asylcentre.

Anne laCour påpeger, at der formentlig allerede mandag vil blive afholdt reelle møder mellem Røde Kors og Udlændingestyrelsen, hvor man skal finde en løsning på, hvordan man skal håndtere en eventuel situation, hvor der kommer en strøm af flere tusinde flygtninge til Danmark.

Langt størstedelen af de flygtninge, der søndag søgte ind over grænsen til Danmark ved Rødby Havn menes at stamme fra Syrien, oplyser Sydsjællands- og Lolland Falsters politi.