Niras producerer øl - men det er kun helt internt og efter fyraften

Medarbejderne hos det rådgivende ingeniørfirma Niras har en vinklub men har også en øl-klub - og med rigtig stor succes

Øl-entusiasterne i klubben har lært at lave rigtig god øl. Det understreges af den bronzemedalje, som klubben hentede ved Danske Øl-entusiasters DM i håndbryg i foråret. 

Øl-entusiasterne i klubben har lært at lave rigtig god øl. Det understreges af den bronzemedalje, som klubben hentede ved Danske Øl-entusiasters DM i håndbryg i foråret. 

Når det syder og koger fra store gryder nede i køkkenet på ingeniørfirmaet Niras i Blovstrød, handler det ikke nødvendigvis om den daglige madlavning til de mange ansatte i firmaet. 

Så er det nemlig Niras' egen ølklub, der er i gang med malt, humle og gær. Klubben er dannet i 2008 og har ca. 100 medlemmer, heraf er der omkring 25 entusiastiske, og det er dem, der efter fyraften engang imellem samles for at hygge og brygge. Det skriver Frederiksborg Amts Avis og fortsætter:

Ølklubbens formand, Jesper Hansen, fortæller: "Ølklubben er startet som en slags alternativ til vinklubben her i firmaet, og lige nu er vi gang med at brygge 150 liter øl. Vi bryggede også 150 liter i sidste uge, så nu er vi ved at være klar til Oktoberfesten." 

Amtsavisen skriver videre: Oktoberfesten på Niras skydes af fredag, den 23. oktober, og den afvikles i år for sjette gang. Festen er den årlige kulmination på ølklubbens arbejde.

I år deltager 260 Niras-medarbejdere, og helt op til tre ud af fire er klædt ud i tyrolerskørt eller iført Lederhosen, så det ligner en ægte ølfest efter bedste sydtyske forbillede.

Erfaringen er forlængst i hus, for de største ølentusiaster i klubben har lært at lave rigtig god øl. Det understreges af den bronzemedalje, som klubben hentede ved Danske Ølentusiasters DM i håndbryg i foråret.