Palæstinenser varetægts-fængslet for drabsforsøg på betjent i Center Sandholm

Grundlovsforhøret blev lukket for offentligheden af hensyn til den videre efterforskning

Den 25-årige har i et grundlovsforhør nægtet sig skyldig i drabsforsøg. Han er dog blevet varetægtsfængslet frem til 22. oktober. Foto: AOB

Den 25-årige har i et grundlovsforhør nægtet sig skyldig i drabsforsøg. Han er dog blevet varetægtsfængslet frem til 22. oktober. Foto: AOB

Den 25-årige statsløse palæstinenser, som er den formodede gerningsmand til knivoverfaldet på politibetjenten i Asylcenter Sandholm natten til tirsdag, er blevet varetægtsfængslet frem til den 22. oktober i et grundlovsforhør i Retten i Hillerød - sigtet for forsøg på manddrab efter paragraf 237. Det oplyser eb.dk, som skriver videre:

Kunne genkende gerningsmanden
Grundlovsforhøret blev lukket for offentligheden af hensyn til den videre efterforskning, men da pressen igen blev lukket ind i retsmødet til dommerens kendelse, lød begrundelsen for fængslingen, at den sårede betjent mener at kunne genkende den 25-årige som gerningsmand. Samtidig har den sigtede nogle skader, heriblandt et sår i ansigtet - som stemmer fint overens med den forklaring, politimanden er kommet med. Og så er der også fundet blodspor på mandens værelse i Udrejsecenter Sjælsmark, hvor han bor. 

Var i efterretningstjenestens søgelys
Den 25-årige var ledsaget af en arabisk tolk og nægter sig skyldig i anklagerne, men var i forvejen i efterretningstjenestens søgelys. Det oplyser PET i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Andre myndigheder havde advaret PET om, at den unge statsløse palæstinenser skulle sympatisere med Islamisk Stat, og at han var psykisk ustabil. Desuden fik PET informationer om, at manden i Sverige skulle have angrebet en minister Den sidste oplysning er blevet bekræftet efter anholdelsen tirsdag, fremgår det af pressemeddelelsen fra PET.

I pressemeddelelsen oplyser PET endvidere, at man deltager i efterforskningen af det voldsomme overfald i Center Sandholm. Forbrydelsen skete i politiets lokaler. Mod sædvane var der tændt lys tidligt tirsdag morgen. Politiassistenten gik ind i bygningen, og her blev han stukket ned bagfra.